Companii

Distrigaz Sud intra pe piata de electricitate

10.03.2008, 19:17 17

Compania de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud a obtinut la sfarsitul saptamanii trecute licenta de furnizare de energie electrica din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), facand astfel primul pas pe piata energiei.
Grupul Gaz de France, actionarul majoritar al companiei, a declarat in mai multe randuri ca intentia sa in ceea ce priveste piata locala este obtinerea unui portofoliu integrat de utilitati pentru clientii sai care sa cuprinda atat partea de gaze naturale, cat si cea de energie electrica. In acelasi timp, grupul francez este implicat intr-o serie de proiecte care vizeaza obtinerea unor capacitati de productie in Romania, cel mai recent fiind cel de pe platforma producatorului de otel Mittal Steel Galati. Proiectul vizeaza constructia unei termocentrale de pana la 1.000 de MW instalati, unul dintre partenerii proiectului fiind grupul belgian Electrabel.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, investitia in noua termocentrala s-ar ridica la aproximativ 400 de milioane de euro.
Grupul francez a preluat de la statul roman participatia majoritara la Distrigaz Sud in 2005. Gaz de France este prezenta pe piata romaneasca si prin intermediul firmelor Depomures si Amgaz, Vital Gaz si Gena Rom Gestiune Energetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO