Companii

Doar privatizarea ar putea dezmortii Electroputere

03.05.2000, 00:00 13


Actiunile producatorului de locomotive Electroputere Craiova ar putea deveni neatractive pentru investitorii de portofoliu, avand in vedere ca, pentru acest an, societatea isi propune realizarea unui profit net de circa 1,137 mld. lei, jumatate din cel inregistrat in 1999, insa perspectiva privatizarii societatii continua sa sustina semnificativ pretul de referinta al titlurilor
"Este foarte probabil ca deprecierea acestor titluri sa nu continuie cu aceeasi intensitate, avand in vedere ca pretul la care se tranzactioneaza aceste titluri in prezent este si asa destul de redus, existand in acelasi timp o cerere latenta destul e importanta", a spus un trader.
Titlurile Electroputere au pierdut, de la inceputul lunii aprilie, circa 12% pana la 270 lei/actiune, principalul factor fiind rezultatele societatii.
Profitabilitatea companiei s-a inscris pe o tendinta descendenta incepand cu anul 1998, profitul net inregistrat de societate in 1999 fiind de 2,04 mld. lei, jumatate fata de cel inregistrat in 1998, chiar daca cifra de afaceri a fost de 795,71 mld. lei, de doua ori mai mare fata de cea din anul precedent.
Cu toate acestea, majoritatea traderilor recomanda o pozitie de vanzare pe termen scurt, acestia estimand ca titlurile Electroputere sunt inca departe de o crestere sustinuta.
Electroputere Craiova produce si comercializeaza motoare, generatoare si transformatoare electrice, aparate pentru distributie si comanda electrica, echipamente pentru producerea si utilizarea energiei mecanice.
Compania are un capital social de 122,97 mld. lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Actionarii semnificativi ai societatii sunt FPS (62,42%) si actionarii PPM (15,96%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO