Companii

Dovada că se pot face bani frumoşi şi din creditele pentru fermieri

Dovada că se pot face bani frumoşi şi din creditele pentru fermieri

Autor: Ioana Mihai-Andrei

01.05.2012, 14:55 1802

Creditele pentru fermieri sunt o veritabilă cireaşă de pe tortul domeniului de creditare. Potenţialul agricol despre care s-a vorbit ani în şir a intrat brusc în vizorul unui număr mare de investitori, însă cei care au mizat din timp pe acest domeniu culeg deja roadele, scrie revista BUSINESS Magazin.

Sub 1% este rata creditelor neperformante acordate de Agricover Credit IFN, singurul finanţator specializat în agricultură din România. Procentul este un vis frumos pentru orice bancher în această perioadă în care rata creditelor neperformante bate noi şi noi recorduri. "Pentru anul în curs estimăm plasamente de peste 400 de milioane de lei, cifră în care sunt cuprinse deopotrivă finanţările pentru capitalul de lucru, cât şi investiţiile", spune Liviu Dobre, director general al Agricover Credit IFN. Spre comparaţie, anul trecut instituţia a acordat credite în valoare de 300 de milioane de lei, având un portofoliu de 700 de clienţi. În 2012 numărul de finanţări va creşte, conform previziunilor, la circa 900. Mai cu seamă că divizia de finanţare a grupului Agricover, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 920 de milioane de lei, a încheiat un acord de împrumut cu IFC, membră a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro. Dincolo de cifre, aceşti bani sunt dedicaţi unor produse noi de creditare, anume investiţiile.

Cititi mai multe despre acest subiect pe bmag.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO