Companii

Dublarea numarului de zboruri va urca afacerile MyAir la 50 de milioane de euro

Dublarea numarului de zboruri va urca afacerile MyAir la 50 de milioane de euro
03.10.2007, 19:59 15

Operatorul italian low-cost MyAir si-a bugetat pentru 2008 afaceri de peste 50 de milioane de euro, fata de circa 30 de milioane de euro in acest an, pe fondul dublarii numarului de zboruri operate.
"Operam 34 de zboruri saptamanale, dar in octombrie vom ajunge la 68 de zboruri in si dinspre Romania, iar anul urmator cred ca vom depasi 115 zboruri", a spus Antonio Iervolino, general manager al MyAir Romania.
El a adaugat ca Romania este urmatoarea piata ca importanta pentru companie dupa Italia.
In acest sens, MyAir a deschis o baza operationala la Baneasa si va aloca al doilea avion pietei locale, pentru ca anul viitor sa ajunga la patru aeronave.
"Am investit foarte mult in baza operationala din Romania. Numai pe partea de mentenanta costurile au fost de 150.000 de euro, la care se adauga si valoarea aeronavelor", a spus Iervolino. MyAir a achizitionat recent 19 avioane Bombardier de 90 de locuri, valoarea investitiei fiind de 750 de milioane de euro.
MyAir urmareste sa introduca in sezonul de iarna noi zboruri din Bucuresti catre destinatii din Italia precum Torino, Genova sau Ancona, dar si catre Bruxelles (Belgia), precum si sa mareasca frecventa pe anumite rute precum Bucuresti-Venetia. Anul acesta compania a operat primele zboruri din Romania catre alte destinatii decat orasele din Italia, introducand zboruri catre Barcelona (Spania) sau Paris (Franta). Momentan, MyAir opereaza doar zboruri cu plecare din Bucuresti, dar ia in considerare deschiderea de noi rute si in alte orase din Romania.
"Analizam orase precum Cluj, Timisoara, precum si zona Moldovei pentru a introduce zboruri internationale cu plecare de aici in primavara anului viitor", a spus Iervolino.
Tot in primavara anului viitor compania si-a propus sa opereze zboruri domestice, devenind astfel prima companie straina care va concura cu TAROM si Carpatair pe acest segment.
MyAir a transportat anul trecut circa 220.000 de pasageri in si dinspre Romania, pentru anul acesta vizand o crestere de circa 50%. In acelasi timp, gradul mediu de ocupare pe cursele MyAir este de 90%, in crestere cu circa 10% fata de inceputul acestui an. Cursele cu cel mai ridicat grad de ocupare sunt catre Napoli, Catania, Barcelona sau Roma.
Principalii concurenti ai MyAir sunt Blue Air, SkyEurope, WizzAir, easyJet sau Germanwings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO