Companii

Ductil si-a bugetat vanzari de 34 mil. euro

13.01.2006, 19:59 43

Cel mai important producator roman de solutii pentru sudarea si taierea metalelor estimeaza pentru 2006 o crestere a vanzarilor cu circa 6%, pana la 34,2 milioane de euro.

"Acest lucru va fi posibil, in principal, prin cresterea vanzarilor de echipamente manuale semiautomate si automate si prin dezvoltarea serviciilor", a declarat Razvan Batranu, directorul general adjunct al Ductil Buzau.

Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de 32,3 milioane de euro, cu 14% mai mare comparativ cu 2004.

"Cresterea vanzarilor Ductil in 2005, conform rezultatelor inregistrate, este superioara cresterii generale a industriei, consolidandu-ne astfel pozitia pe piata sudarii si taierii in Romania. In acelasi timp, in cadrul multinationalei Air Liquide Welding, ne-am consolidat pozitia de principal producator de electrozi de sudare", a precizat Batranu.

Compania isi mai propune in acest an optimizarea portofoliului de marci, in cadrul unui proces de re-branding la nivel mondial derulat de grupul din care face parte, Air Liquide Welding. Din 2006, Ductil lanseaza pe piata cinci branduri noi de echipamente de sudura si taiere care vor reuni game de produse adresate diferitelor segmente de utilizatori.

Reprezentantii Ductil estimeaza in continuare cresteri importante ale vanzarilor pe segmentul de echipamente de sudare si taiere manuale, semi-automate si automate, ale caror vanzari s-au marit semnificativ si in 2005, cu procente de peste 50% pentru unele categorii.

Ductil isi propune in acest an si dezvoltarea serviciilor adresate companiilor care opereaza in domeniul sudarii si taierii metalelor.

Ductil detine peste 50% din piata romaneasca de electrozi si consumabile pentru sudura, principalii clienti ai companiei fiind santierele navale si alte societati din domeniul constructiilor metalice.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri o detin vanzarile interne, care reprezinta circa 70% din total.

Actionarul majoritar al companiei este grupul multinational Air Liquide Welding, care controleaza un pachet de 70,9% din actiuni prin intermediul companiei italiene FRO. Principalul actionar minoritar al Ductil este fondul de investitii Broadhurst, care detine 13,7% din actiuni.

Actiunile Ductil Buzau sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri perfectandu-se la pretul de 0,7 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la circa 35,4 milioane de euro. andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO