Companii

Dumagas incheie primul contract de transport cu Ford Craiova

18.10.2009, 23:19 444

Dumagas Transport din Craiova, unul dintre cei mai importantitransportatori rutieri de marfa, cu afaceri de aproape 40 mil. euroin 2008, este primul transportator de pe piata locala care aincheiat un contract cu Ford Romania.

"Am incheiat un contract cu Ford Craiova in ceea ce privestetransportul", a spus Mihai Dugaesescu, cel care detine DumagasTranport, care a subliniat ca datorita clauzelor deconfidentialitate nu poate oferi mai multe detalii.

Astfel, valoarea contractului nu este cunoscuta si niciprodusele pe care le va transporta compania cu sediul central inCraiova. Cel mai probabil Dumagas va transporta piese si componentepentru uzina Ford de la Craiova, potrivit datelor ZF.

Ford a demarat productia utilitarei usoare Transit Connect indata de 8 septembrie, primele modele urmand a fi livrate catredealerii Ford din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania,incepand cu perioada imediat urmatoare.

Distributia pe piata locala a modelelor Ford asamblate laCraiova va fi gestionata in continuare de Romcar, importatorulmarcii pe piata locala, parte a Tiriac Holdings.

Productia uzinei de la Craiova va fi in 2009 de aproximativ1.000-2.000 de vehicule comerciale, potrivit declaratiiloranterioare ale lui John Fleming, presedintele Ford Europa.

Productia va urca pana in 2012 la 300.000 de autovehicule si300.000 de motoare anual, dintre care 90% vor fi exportate.

Incepand cu 2011 se preconizeaza un flux de intrare/iesire dinuzina a unui camion la fiecare cinci minute. Cel mai probabil, inurmatorii ani numarul de transportatori care vor avea un contractcu Ford Craiova va creste la peste zece companii.

Spre comparatie, Automobile Dacia, cel mai mare constructor autode pe piata locala, colaboreaza cu 10-20 companii de transport invederea distributiei pe piata locala, dar si a exporturilor.

Exporturile au urcat in acest an la peste 80% din totalulproductiei de la Mioveni, procent care a facut ca Dacia sareorienteze o parte din transport catre calea ferata si pe rutemaritime, in special in ceea ce priveste vanzarile din Europa deVest, potrivit unor informatii din industrie.

Compania controlata de familia Dugaesescu opereaza o flota de700 de camioane, dintre care 400 reprezinta flota proprie si alte300 sunt sunt ale subcontractorilor selectati in sistemul Dumagas,potrivit ultimelor date disponibile.

Compania de transport face parte din grupul Dumagas, care maicuprinde Dumagas LPG (imbuteliere si distributie GPL), Dumatrucks(vanzari si service autocamioane, semiremorci si utilaje deconstructie), Asirex (broker de asigurare) si TID Oltenia(constructii si intretinere de drumuri). In 2008 Dumagas afinalizat inclusiv depozitul de la Craiova, ajungand la peste20.000 de metri patrati de centre logistice.

Potrivit unor surse din piata, Dumagas s-a aflat in competitieinclusiv cu Edy Spedition, cel mai mare jucator de pe piata deprofil, in cursa pentru primul contract de transport al FordCraiova.

Potrivit oficialilor Parcului Industrial Craiova, compania EdySpedition este in continuare interesata de o suprafata de teren incadrul parcului.

In prezent Edy Spedition detine o flota de 1.000 de camioane,dupa ce ajunsese in 2008 la un nivel de 1.250, potrivit revisteiBusiness Magazin.

Cine este Dumagas Transport

  • companie de transport din Craiova controlata de familiaDugaesescu;
  • 40 mil. euro - cifra de afaceri in 2008
  • 1,1 mil. euro - pierderi in 2008
  • 517 angajati in 2008
  • 700 de camioane - flota proprie si a subcontractorilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24