Companii

Dunca isi face centru logistic de 22 mil. euro

11.04.2006, 00:00 62

Compania timisoreana de transport Dunca Expeditii, una dintre cele mai mari de pe piata, va investi peste 22 de milioane de euro in constructia unui centru logistic in Timisoara, finantarea urmand sa fie asigurata din credite si surse proprii.

"Am decis sa investim in acest centru logistic deoarece in partea de vest a tarii nu exista un astfel de centru, pentru ca suntem aproape de granita de vest a tarii si nu in ultimul rand datorita cerintelor de pe piata de logistica", a declarat Romeo Dunca, directorul general al companiei Dunca Expeditii. Investitiile in centre logistice au explodat in ultima perioada pe masura ce activitatea firmelor de comert si distributie s-a dezvoltat. Cel mai mare proiect logistic realizat pana acum, Cefin Logistic Park din Bucuresti, ce implica investitii de peste 70-80 de milioane de euro, a fost deja achizitionat de catre fondul de investitii austriac Europolis in toamna anului 2004, alte proiecte similare fiind anuntate in imediata apropiere pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Centrul logistic dezvoltat de Dunca Expeditii va avea o suprafata totala de 13,2 ha, din care 46.000 mp vor include spatii de depozitare, parcari si service auto. "Intregul centru logistic se va finaliza in cinci etape, finantarea fiind asigurata din surse proprii si credite. Lucrarile pentru prima etapa au inceput in septembrie 2005, urmand ca acestea sa se finalizeze intr-un an si jumatate", a spus Dunca.

Pana in prezent, spune Dunca, s-au incheiat contracte de inchiriere pentru 50% din suprafata de depozitare. "Investitia in acest centru nu inseamna ca ne vom axa mai mult pe logistica, ci ca ne vom concentra pe servicii integrate de transport si logistica", a adaugat Dunca. Transportatorul a inregistrat o cifra de afaceri de 15,2 milioane de euro in 2005, in crestere cu 44% fata de nivelul inregistrat in 2004. "Aceasta crestere se datoreaza in primul rand cresterii parcului auto, a volumului de marfa transportata atat la intern, cat si la extern, dar si majorarii pretului combustibilului pe pietele internationale", a explicat Dunca. Compania timisoreana are 480 de angajati si un parc auto format din 290 de autovehicule.

Infiintata in 1994, Dunca Expeditii activeaza in domeniul transportului intern si international de 12 ani. Dunca Expeditii este singurul transportator de gaze lichefiate al societatii Linde Gaz Romania. Alti clienti ai companiei de transport sunt Procter & Gamble, Calberson GE Mulhouse, LKW Walter. Dunca Expeditii are sediul central in Timisoara si doua puncte de lucru in Ramnicu Valcea si Bucuresti.

Principalii competitori pe piata locala sunt operatori precum Edy Spedition, Transcar, International Lazar Company sau Dumagas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO