Companii

După un an 2023 în care inflaţia şi creşterile de costuri au fost încă pe lista de provocări a executivilor, 2024 vine cu un nou val de schimbări în top managementul companiilor din industria bunurilor de larg consum

După un an 2023 în care inflaţia şi creşterile de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.02.2024, 16:30 156

♦ Cinci companii din industria bunurilor de larg consum au început anul cu un nou CEO ♦ În 2023, schimbări importante s-au făcut la nivelul unor companii precum Heineken, Vel Pitar, PepsiCo şi Mondelez.

Anul 2024 a început cu o se­rie de schimbări în top ma­nagementul a cinci dintre com­paniile mari din secto­rul bunurilor de larg con­sum, dintre care două activează în produc­ţia de lactate, arată o analiză a ZF. Astfel, companii precum FrieslandCampina Româ­nia, Orbico, Danone, The Family Butchers România şi Avon au numit alţi oameni în noul an în cea mai înaltă funcţie din companie.

Astfel, în contextul în care Ioana Bo­ghenco a fost promovată în funcţia de chief business development officer în cadrul grupului Orbico, funcţia de general mana­ger a fost preluată de Mario Mati, care ante­rior a condus businessul grupului din Croaţia - ţara-mamă a Orbico. Pe de altă parte, Roxana Tisăianu, un executiv cu o ex­perienţă de peste 25 de ani în retail şi in­dustria bunurilor de larg consum, a preluat conducerea FrieslandCampina România, producătorul lactatelor Napolact. Tot în lac­ta­te, Robert Jasinski, un manager care a lu­crat peste zece ani în cadrul grupului Da­none şi a condus inclusiv producătorul din România, a fost numit în funcţia de vice pr­esident strategic markets (Europa, Orien­tul Mijlociu, America de Nord) în cadrul producătorului de dulciuri ETI. Tot pentru ETI mai lucrează şi alţi executivi cu expe­rienţă pe plan local, iar cel mai bun exem­plu este cel care acum ocupă funcţia de global CEO al ETI şi anume Stephane Ba­toux (care a condus în România Albalact şi Coca-Cola HBC România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO