Companii

Dupa fuziune, Electroaparataj se pregateste de divizare

03.08.2005, 18:38 35

Consiliul de Administratie al principalului producator de aparataj industrial, Electroaparataj Bucuresti, a initiat procedura de divizare a companiei, conform unui comunicat trimis Bursei de Valori.

Cu numai o luna in urma compania a finalizat fuziunea prin absorbtie cu societatile Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Romarta 2000.

Actionarul majoritar al Electroaparataj, fondul de investitii american Broadhurst, administrat de catre grupul New Century Holdings, a mai realizat divizari la alte societati pe care le controleaza, de fiecare data externalizand proprietatile imobiliare detinute de aceste companii. Analistii pietei anticipeaza ca si divizarea Electroaparataj va avea la baza acelasi obiectiv.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru mai multe comentarii.

Electroaparataj este listata la Categoria a II-a a BVB, fiind suspendata de la mijlocului lunii iulie pentru realizarea fuziunii, ultima tranzactie cu titlurile acesteia realizanduse la un pret de 0,39 lei/actiune.

Societatea si-a propus pentru anul 2005 realizarea unor investitii in retehnologizare in valoare de 2,6 mil. euro, fonduri alocate din profiturile nerepartizate din anii anteriori. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO