Companii

E.ON a construit trei centrale fotovoltaice pentru grupul AgranoLand din Vrancea, o investiţie de peste 1 mil. euro. Puterea instalată generează o independenţă energetică de 35%

E.ON  a construit trei centrale fotovoltaice pentru...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2023, 10:55 267

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON, a finalizat construcţia şi instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand din judeţul Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat anul trecut, valoarea investiţiei depăşind 1 milion de euro.

„Astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilităţii este cel corect”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz şi o moară aparţinând AgranoLand, din localităţile Odobeşti, Gara Coteşti şi Podu Zamfirei (judeţul Vrancea).

Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp şi asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Proiectul a constat în montarea a peste 2.000 de module fotovoltaice şi, prin acest sistem, grupul AgranoLand îşi va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară. De asemenea, îşi va reduce emisiile de dioxid de carbon cu aprox. 367 de tone în fiecare an.

AgranoLand face parte din V&G Oil 2002, business fondat în urmă cu 27 de ani în domeniul exploatării terenurilor agricole, în Vrancea.

E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiţie pentru eficientizarea energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare şi finanţare.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO