Companii

E.ON Energie mizează pe o creştere de 27% a afacerilor, peste pragul de 1 miliard de euro: Vom continua să îi ajutăm pe clienţi să devină producători de energie

De la începutul acestei luni, operaţiunile E.ON Energie România sunt conduse de Claudia Griech, fostul director adjunct al companiei. Ea îndeplineşte totodată şi rolul de membru în boardul E.ON România. Claudia Griech lucrează în companie din 2005.

De la începutul acestei luni, operaţiunile E.ON Energie România sunt conduse de Claudia Griech, fostul director adjunct al companiei. Ea îndeplineşte totodată şi rolul de membru în boardul E.ON România. Claudia Griech lucrează în companie din 2005.

Autor: Roxana Petrescu

20.05.2021, 19:10 350

♦ Estimările pozitive legate de evoluţia consumului de energie şi gaze naturale se văd în predicţiile de business ale E.ON Energie România, companie parte a grupului german E.ON, specializată în funizarea de utilităţi.

„Vom continua să dezvoltăm împreună cu partenerii noştri proiecte de producere a energiei solare, prin construirea de centrale fotovoltaice pentru companii din diferite industrii. Pentru clienţii rezidenţiali ne propunem să dezvoltăm pachete de servicii şi produse care să răspundă nevoilor acestora“, spun reprezentanţii E.ON Energie România.

Compania a fost înfiinţată în toamna anului trecut după procesul de fuziune dintre E.ON Energie România, com­panie de furnizare a energiei care a fost partea absorbantă, şi E.ON Gaz Furnizare, partea absorbită, spe­cializată în furnizarea de gaze naturale.

Mai departe, operaţiunile de distribuţie ale nemţilor, concentrate în zona Moldovei, au fost regrupate în Delgaz Grid. În total, nemţii livrează soluţii energetică către un portofoliu de clienţi de 3,2 milioane de consumatori. Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de peste 23.300 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mara­mureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

 

Business în creştere

Pentru anul acesta, E.ON Energie România şi-a bugetat o cifră de afaceri de 5,35 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro), cu 27% mai mare faţă de cea înregistrată anul trecut. Datele funizate de companie vor fi incluse în cea de-a 16-a ediţie a Anuarului de Business al României, unul dintre cele mai importante proiecte editoriale marca ZF.

„Liberalizarea pieţei de energie, decarbonizarea, dezvoltarea de pachete de produse şi servicii inovatoare şi sustenabile, pliate pe specificul şi nevoile clienţilor din toate categoriile, precum şi digitalizarea serviciilor sunt cele mai importante pro­vocări ale anului“, completează repre­zentanţii E.ON Energie România.

Previziunile optimiste de business pentru anul acesta vin după ce primul trimestru a adus creşterea cererii de energie cu 4% şi a celei de gaze naturale cu 8%.

Evoluţiile au fost generate de revenirea economiei în general. Economia a crescut  în T1/2020 cu 2,8% faţă de T4/2020 şi a scăzut cu doar 0,2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, o recuperare semnificativă, având în vedere că facem o comparaţie într-un trimestru de criză (2021) faţă de unul în care criza nu a existat decât în mică măsură (2020).

 

Bugete record de investiţii

Revenind la bugetul companiei, E.ON Energie România va aloca pentru anul acesta 40,8 milioane de lei pentru investiţii, aproape dublu faţă de nivelul de 22,4 milioane de lei din 2020.

Şi pe zona de distribuţie, bugetul de investiţii este în creştere. Delgaz Grid a anunţat că va investi în acest an 612 milioane de lei (126 milioane euro), în modernizarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investiţiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată şi cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piaţa de energie din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO