Companii

Ecco tinteste afaceri de 7 milioane de dolari

16.05.2003, 00:00 99

Grupul de firme Ecco, care activeaza pe piata constructiilor si pe piata instalatiilor, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 200 miliarde lei (6 milioane dolari), si previzioneaza pentru acest an afaceri de 270 mld. lei.
Cea mai importanta firma din grup, Energi-Co Holding SA, furnizor de instalatii de incalzire, climatizare, sanitare si automatizare, a raportat pentru 2002 o cifra de afaceri de 100 mld. lei (3 mil. $), in crestere reala cu 3% fata de exercitiul financiar precedent, potrivit lui Mircea Popa, patronul companiei si actionar majoritar al grupului de firme Ecco.
"Energi-Co SA a realizat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri de 50 miliarde lei, fata de 35 miliarde lei in aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea se datoreaza largirii domeniului de activitate cu lucrari de constructii ca antreprenor general", a spus Mircea Popa.
Potrivit acestuia, este prevazut pentru acest an un program investitional in valoare de 5 milioane dolari. Fondurile vor fi alocate printre altele pentru continuarea activitatii in domeniul retehnologizarii instalatiilor din regiile urbane prin initierea unui parteneriat cu RADET si alte regii, vizand fabricarea si expoatarea in comun a unor centrale termice modulate pentru blocuri de locuinte.
In strategia de investitii a companiei se numara printre obiective si preluarea de lucrari de investitii in antrepriza generala in domeniul constructiilor civile si industriale, finantarea unei capacitati noi de productie pentru fabricarea de materiale si dotari pentru constructii. De asemenea, oficialii Energi-Co vizeaza in acest an modernizarea capacitatii de productie existente la ICMA (firma din grupul Ecco) in vedere completarii gamei de echipamente produse sub licenta cu cazane de otel si centrale tratare aer, ambele sub licenta SUA.
Compania si-a propus in acest an sa se implice in constructia de cartiere rezidentiale cu credit ipotecar in Bucuresti si in judete din tara utilizind o tehnologie noua de turnare a betonului armat in cofraje de polistiren expandat.
Reprezentantii Energi-Co intentioneaza sa reia din acest an activitatea de gestiune energetica, initiata in parteneriat cu Cofatech-Gaz de France. Energi-Co are impreuna cu francezii o societate mixta, numita Genarom (care face parte din grupul Ecco) si care activeaza in domeniul serviciilor de eficienta energetica.
Energi-Co este o societate cu capital integral privat romanesc, infiintata in aprilie 1990 ca o facare de familie. Mircea Popa este in topul celor mai bogati 100 de oameni din  Romania. Ulterior, compania a creat un grup de firme specializat in integrarea activitatilor de consultanta, proiectare, import, productie, punere in functiune, montaj, intretinere sau exploatare, grup la care Energi-Co detine pozitia de actionar majoritar. Grupul Ecco numara circa 500 de angajati.  Fiul lui Mircea Popa este unul din cei mai tineri consilieri pe probleme economice al premierului Adrian Nastase.
Pe piata instalatiilor pentru constructii civile si industriale, Energi-Co concureaza cu firme precum Ascomi sau Calor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO