Companii

Egger va angaja 400 de oameni pana in 2008

23.01.2007, 18:32 14

Compania austriaca Egger, care deruleaza o investitie de 210 mil. euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului la Radauti, va avea 400 de angajati la finalul primei faze a proiectului, fata de 20 de angajati in prezent.
Egger a anuntat anul trecut ca fabrica din Radauti urmeaza sa fie construita in trei etape. In prima, care va fi finalizata in perioada 2007-2008, austriecii vor investi 210 mil. euro si vor crea aproximativ 400 de locuri de munca. Valoarea totala a investitiei anuntata pentru zona Radauti este de 500 mil. euro.
Suma necesara investitiei a fost asigurata in proportie de 60% de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), acordul de finantare fiind semnat la finalul anului 2005. Institutia financiara a anuntat ca finantarea va consta in achizitia de actiuni in limita sumei de 17 mil. euro si in imprumuturi de 110 mil. euro.
Totodata, compania a anuntat ieri ca a desemnat echipa de management a fabricii. Aceasta este formata din Mihai Sandru (director de vanzari si marketing), Ioan Lucian Banciu (director tehnic) si Georgios Natsos (administratie/director financiar).
Urmatoarea etapa o reprezinta recrutarea de personal in principal pentru departamentele de logistica, infrastructura, IT.
Productia anuala a noii fabrici Egger se va ridica la aproximativ 600.000 de metri cubi, urmand sa devina operationala la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.
Zona de nord a tarii este deosebit de atractiva pentru companiile austriece de prelucrare a lemnului. Holzindustrie Schweighofer a anuntat de asemenea investitii de 80 mil. euro intr-o noua unitate de productie.
In fabricile ce vor fi infiintate se vor utiliza deseuri de lemn, firmele austriece urmand sa incheie colaborari pe termen lung cu procesatorii de lemn din judetul Suceava.
Compania Egger a fost fondata in 1961 si este unul dintre primii trei mari producatori de semnifabricate de lemn din Europa. Grupul detine 15 uzine in care se produc placi aglomerate de lemn, placi de melamina, OSB si alte tipuri de placi de lemn. Egger asigura 4.900 de locuri de munca in cinci tari din Europa.
O alta companie austriaca cu activitati in industria romaneasca de prelucrare a lemnului este Kronospan, principalul furnizor de PAL pentru producatorii locali de mobila. Planurile Kronospan prevad de asemenea investitii in marirea capacitatii locale de productie.

Austriecii in mobila
Kronospan, Holzindustrie Schweighofer si Egger sunt principalele companii austriece cu activitati in industria locala a prelucrarii lemnului;
Kronospan a investit peste 250 mil. euro in Romania, iar in continuare urmareste dezvoltarea capacitatii de productie de la Sebes;
Proiectul Egger de la Suceava va aduce investitii de 500 mil. euro;
Prima faza a proiectului va aduce pentru Egger o cifra de afaceri de 150 mil. euro;
Holzindustrie Schweighofer a plusat si cu 80 mil. euro
intr-o noua unitate de productie de langa Radauti;
La Suceava austriecii au creat peste 700 de locuri de munca

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO