Companii

Electroaparataj, plus de 20%

16.01.2006, 20:18 17

Producatorul de aparataj electric de joasa tensiune Electroaparataj Bucuresti, listat la Bursa de Valori, prognozeaza pe anul acesta o crestere de 20% a afacerilor in principal ca urmare a fuziunii derulate cu alte companii cu profil similar din industria electrotehnica.

"Cresterea cifrei de afaceri va fi determinata de efectele pozitive ale fuziunii realizate anul trecut cu societatile Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Romarta 2000, care urmeaza sa fie vizibile in special in partea a doua a acestui an", a declarat directorul de comunicare al companiei, Gabriela Niculae.

Potrivit reprezentantului Electroaparataj, profitul companiei a fost afectat in 2005 de aprecierea cu 10% a monedei nationale fata de euro, in conditiile in care vanzarile legate de cursul euro sunt mai mari decat cumpararile in aceasta moneda. Pentru acest an, estimarile indica influente defavorabile din cotatia cursului monedei europene.

Mai mult de jumatate din productie este vanduta in euro - exporturile reprezentand o treime -cele mai importante piete fiind Germania, Franta, Suedia si Norvegia.

"Tinta noastra este sa extindem in acest an gama de componente pentru modelul Logan, dar acordurile de confidentialitate nu ne permit sa furnizam mai multe detalii despre acest proiect", a mai spus Niculae.

Actionarul majoritar al companiei este fondul de investitii Broadhurst, care controleaza peste 85% din actiunile societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO