Companii

Electrotimis strange bani pentru a-si mari capacitatea

14.07.2005, 20:24 92

Producatorul de utilaje pentru industria alimentara si pentru fabricarea materialelor de constructii Electrotimis a hotarat majorarea capitalului social cu 1,5 milioane de lei (0,42 milioane de euro), prin emiterea a peste 600.000 de actiuni cu valoarea nominala de 2,5 lei.

"Avand in vedere majorarea de capital care urmeaza dorim marirea capacitatilor de productie prin modernizarea utilajelor existente, actiune deja inceputa, dar si prin achizitionarea catorva utilaje noi", a declarat Ioan Soruica, directorul executiv al Electrotimis.

"Dezvoltarea capacitatilor de productie este necesara datorita numarului mare de comenzi pe care le primim in acest moment mai ales din partea firmei Continental Hanovra si incheierii foarte probabil in luna septembrie a inca doua contracte, unul extern si unul intern", a mai precizat Ioan Soruica.

Activitatea societatii a intrat pe un trend ascendent o data cu preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre grupul Bega in aprilie 2004.

Astfel, daca la finele lui 2003 Electrotimis a inregistrat o pierdere de aproape 320.000 de euro, masurile luate de noii actionari, incepand cu schimbarea conducerii executive si terminand cu implicarea efectiva in redresarea acesteia au avut ca rezultat la sfarsitul lui 2004 consemnarea unui profit din exploatare de aproximativ 86.000 de euro, aferent unei cifre de afaceri de 2,67 milioane de euro.

Valoarea productiei realizate in primele sase luni de Electrotimis se ridica la aproape 1,5 milioane de euro (5,4 milioane de lei). "Unul din obiectivele noastre pentru trimestrul 3 este trecerea pragului de un milion de lei a valorii productiei lunare de marfa", a spus Soruica.

Electrotimis produce pentru piata interna utilaje destinate atat industriei alimentare (mori pentru macinat grau, masini automate de impachetat si dozat), cat si fabricarii materialelor de constructii (masini de sudat plase de sarma, masini de indreptat si debitat vergele, masini de cuie, masini automate de impletit plasa de sarma).

Ponderea cea mai insemnata din productie o reprezinta insa utilajele si dispozitivele fabricate pentru companiile Continental Hanovra (70% din productie) si Sippa Italia (10% din productie).

Pachetul majoritar de actiuni al Electrotimis este controlat de grupul Bega, prin intermediul societatilor Bega Minerale Industriale si Bega Invest, care detin impreuna 67,7% din capitalul social. Principalul actionar minoritar este persoana fizica Nicolae Spilca, care detine 10,75% din actiuni.

Actiunile Electrotimis sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, ultimele tranzactii cu aceste titluri derulandu-se in jurul pretului de 2,8 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 0,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO