Companii

Elpreco, afaceri de 39 mil. euro din materiale de constructii

21.03.2007, 19:42 40

Producatorul de materiale de constructii Elpreco din Craiova, controlat de fondul de investitii american Broadhurst, estimeaza pentru acest an o crestere de 25% a cifrei de afaceri, pana la circa 48 mil. euro.
"Anul acesta estimam o cifra de afaceri in crestere cu 25% fata de 2006, bazandu-ne pe cererea de materiale de constructii datorata trendului ascendent de dezvoltare a sectorului constructiilor, care va fi mentinut si in continuare. Mai mult, anticipam o crestere importanta si datorita investitiilor care vor fi finantate de la Uniunea Europeana prin intermediul accesarii fondurilor structurale", a declarat Dan Caprioara, directorul general al Elpreco Craiova.
Cifra de afaceri inregistrata in 2006 a fost de 38,9 milioane de euro, peste previziunile initiale, in crestere cu aproximativ 27% fata de 2005. Aceasta crestere a fost rezultatul investitiilor de peste 30 de milioane de euro derulate de Elpreco in ultimii 10 ani, atat in noi capacitati de productie, cat si in modernizarea celor existente, dar si in diversificarea gamei produselor fabricate.
Produsul cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei este BCA-ul (beton celular autoclavizat), pentru care volumul vanzarilor a atins cifra de 64,5 milioane lei (18,3 mil. euro) in anul 2006, in crestere cu 25% fata de 2005.
"Datorita modernizarilor efectuate in ultimii ani, care au condus atat la cresterea capacitatilor de productie, dar si la cresterea calitatii produselor, productia de BCA la nivelul anului 2006 a inregistrat o crestere cu aproximativ 20% fata de nivelul anului 2005", precizeaza Caprioara. Compania estimeaza ca anul acesta productia de BCA sa depaseasca 300.000 de metri cubi. Elpreco estimeaza ca detine o cota de circa 15% pe o piata a BCA-ului de 140-150 de milioane de euro. Productia de BCA a ajuns anul trecut la 1,8 - 1,9 milioane de metri cubi, in crestere cu circa 10% fata de anul precedent. Din totalul pietei de BCA, circa 7% reprezinta importuri.
Pretul mediu pe metrul cub de BCA este in prezent de circa 245 lei (circa 72 de euro) si pentru anul acesta este estimata o crestere de circa 18-20% a preturilor, potrivit reprezentantilor Elpreco.
Compania se numara printre cei mai mari producatori de BCA de pe piata, alaturi de Celco Constanta, Simcor Oradea, Macon Deva, Prefabricate Vest sau Prefab.
Compania produce, de asemenea, sisteme de invelitori si accesorii pentru acestea, precum si elemente pentru pavaj. Elpreco este controlata de fondul de investitii american Broadhurst, inca de la inceputul anului 2004.
Elpreco a derulat anul trecut o investitie de 4,5 milioane de euro pentru realizarea unei linii de productie a tuburilor de canalizare din beton. Noile instalatii de productie au fost montate in perioada aprilie-iulie 2006.
Titlurile companiei au fost listate pe piata RASDAQ insa au fost retrase pe 31 iulie 2006. Elpreco a fost infiintata in anul 1963 sub denumirea de Intreprinderea de prefabricate din beton si are circa 640 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO