Companii

Elvila ataca provincia pe la Constanta

14.06.2004, 00:00 17

Compania Elvila, unul dintre cei mai mari producatori de mobila autohtoni se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri de peste 100 milioane de dolari ca urmare a extinderii activitatii in provincie.
 Elvila a deschis la Constanta un nou magazin de mobila, cel mai mare din retea din provincie. Magazinul are o suprafata de 7500 mp si constructia lui a necesitat o investitie de 1, 5 milioane de euro.  Vanzarile asteptate  se situeaza in jur de 1,5 mil. euro. Magazinul va avea 25 de angajati.  
Produsele din magazinul din Constanta sunt fabricate in fabricile Elvila de la Mizil, Beius, Rimnicu Valcea sau Piatra Neamt. "Apreciez ca e un risc sa deschizi un asemenea magazin in provincie", a afirmat Catarama. El mizeaza insa pe controlul preturilor de la productie pana la vanzare si pe vecinatatea magazinului cu supermarketurile de tip discount care vor fi amplasate  in curand in zona, aceasta pozitionare facand parte din strategia de extindere a companiei.
Urmatorul oras  vizat de companie  este Iasi, unde se va deschide anul viitor un magazin care se va intinde pe o suprafata de 5000 mp, pe lista urmand Ploiestiul si Craiova
In curand, compania va lansa pe piata un catalog de prezentare a produselor cu preturile fixe pentru un an de zile.
Elvila detine in Romania 4 fabrici si 32 magazine, dintre care 16 proprii, iar 16 inchiriate sau in franciza. Din totalul vanzarilor, 65% reprezinta exporturile, printre partenerii companiei numarandu-se IKEA din Suedia, firma franceza Conforama , sau Seats&Sofas din Olanda. Cei mai mari competitori ai companiei sunt Mobexpert, Alprom, Mobex sau Silvarom.
andreea.paun@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO