Companii

eMag: Părinţii vor aloca în această toamnă o sumă similară cu cea din 2021 pentru a pregăti copiii de şcoală, media fiind de aproximativ 520 de lei pentru ghiozdan şi rechizite, plus 270 lei pentru haine şi încălţăminte

eMag: Părinţii vor aloca în această toamnă o sumă...

Autor: Roxana Rosu

25.08.2022, 10:39 69

Părinţii vor aloca în această toamnă o sumă similară cu cea din 2021 pentru a cumpăra rechizitele copiilor, media fiind de aproximativ 520 de lei pentru un ghiozdan complet echipat, care să includă toate cele necesare primei zi de şcoală, conform estimărilor eMAG.

Doar pentru un ghiozdan clienţii sunt dispuşi să cheltuie, în medie, 160 de lei, pentru un penar în jur de 60 de lei, pentru caiete tot 60 de lei, pentru instrumente de scris 140 de lei, iar pentru articole de desen 50 de lei şi pentru alte accesorii de tipul rezerve, truse de geometrie sau plastilină încă 50 de lei.  

Retailerul a observat şi creşterea interesului pentru hainele necesare elevilor, vânzările fiind cu peste 70% mai mari în ultimele două săptămâni. Mai bine de jumătate din cheltuieli au fost alocate pentru încălţăminte, urmată de treninguri şi pantaloni. În medie, o familie aloca în jur de 270 de lei pentru haine şi încălţăminte la început de an şcolar.

Astfel, o familie ajunge să cheltuie circa 800 de lei pentru a pregăti copilul de începutul anului.

„Revenirea în băncile şcolii reprezintă un moment important şi, chiar dacă anul şcolar începe mai devreme, vedem că pregătirile sunt în toi, iar clienţii sunt dispuşi să aloce bugete similare anilor trecuţi”, a spus Irina Pencea, Chief Marketing Officer eMAG.

 

Pe lângă rechizite şi ghiozdane, cele mai căutate produse necesare începutului de an şcolar, în această perioadă, sunt birourile, scaunele de birou, laptopurile şi telefoanele, dar şi hainele. Pentru birouri şi scaune de birou, o familie urmează să aloce, în medie, aproximativ 700 de lei în această toamnă, conform estimărilor eMAG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO