Energie

Fostul şef al diviziei de gaze a OMV a demisionat din Consiliul de Supraveghere al Petrom

Fostul şef al diviziei de gaze a OMV a demisionat din...

Autor: Radu Bostan

12.01.2015, 12:45 729

Hans Peter Floren, fostul şef al diviziei de gaze naturale şi energie a OMV, a demisionat din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom (simbol bursier SNP), mandatul lui urmând să fie preluat interimar de Christoph Trentini, unul dintre vicepreşedinţii grupului austriac.

"OMV Petrom anunţă numirea în funcţie de membru interimar al Consiliului de Supraveghere a lui Christoph Trentini, ca urmare a renunţării lui Hans Peter Floren la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere", a informat compania într-un comunicat transmis bursei.

Christoph Trentini lucrează în grupul OMV din 2004 şi este în prezent Senior VicePresident şi Group controller al OMV AG. Anterior, el a deţinut poziţia de director financiar al Pipelife Group, un producător de ţevi deţinut de grupul chimic Solvay şi producătorul de materiale de construcţii Wienerberger.

Hans Peter Floren a condus divizia de gaze naturale a OMV până anul trecut, când aceasta a fost comasată cu divizia de rafinare şi marketing, pe fondul rezultatelor foarte slabe. Fuziunea celor două divizii l-a adus pe Floren în conflict cu Gerhard Roiss, directorul general al OMV, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Presa a speculat toamna trecută, la momentul anunţului demisiei lui Roiss, că ar putea urma şi demisia lui Hans Peter Floren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO