Energie

John Knapp, ExxonMobil: Avem nevoie de studii suplimentare înainte de a veni cu date mai exacte despre resursele din Marea Neagră

John Knapp, ExxonMobil: Avem nevoie de studii...

Autor: Andrei Cîrchelan

28.02.2013, 11:34 661

Este nevoie de mai multe date despre resursele din Marea Neagră înainte de a face estimări mai exacte, a spus John Knapp, director general al ExxonMobil Exploration & Production România, la ZF Power Summit ’13.

“Momentan este o gamă foarte largă de estimări asupra naturii resurselor. Va fi nevoie de noi studii şi foraj pentru a confirma dimensiunea şi productibilitatea acestora”, a spus Knapp.

El a adăugat că ”înainte de asocierea cu Petrom, aveam date disponibile tuturor şi făcusem anumite studii geologice, care au arătat că sunt elemente pozitive în oportunităţile de la Marea Neagră”. 

OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat, în februarie anul trecut, o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Operaţiunile de foraj derulate de cele două companii în Marea Neagră au început la sfârşitul anului 2011.

Extracţia de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru sfârşitul deceniului, iar exploatarea zăcământului, estimată pentru o perioadă de 10 ani, ar putea asigura independenţa energetică a României în privinţa gazelor naturale.

Urmăriţi desfăşurarea celei de a doua zile a ZF Power Summit '13 pe www.zfcorporate.ro/energie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO