Energie

Nemţii de la E.ON nu vor ca angajaţii de la Electrica Moldova să primească 10% din acţiunile companiei

Nemţii de la E.ON nu vor ca angajaţii de la Electrica...

Autor: Carol Dan

03.12.2012, 16:33 839

"E.ON a cerut Curţii de Arbitraj să-i admită cererea de a se adresa Curţii Constituţionale în privinţa prevederii din contractul de privatizare a Electrica Moldova că angajaţii au dreptul la 10% din acţiuni. E.ON consideră că acestă prevedere este neconstituţională", au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa energetică.

Reprezentanţii E.ON şi ai Electrica nu au comentat informaţia.

Potrivit surselor citate, Curtea de Arbitraj a acceptat cererea E.ON şi a transmis-o deja Curţii Constituţionale de la Bucureşti.

E.ON consideră că prevederea acordării salariţilor fostei Electrica Moldova a 10% din acţiuni încalcă dreptul de proprietate privată, au adăugat sursele.

Grupul german a deschis anul trecut o acţiune la Curtea de Arbitraj de la Paris, acuzând Electrica SA că nu vrea să vândă către E. ON acţiunile la companiile succesoare ale Electrica Moldova, care în 2007 s-a scindat în mai multe firme.

În acelaşi litigiu, Electrica a dat în judecată E.ON, susţinând că grupul german că a încălcat o serie de prevederi din contractul de privatizare, şi cerând despăgubiri de aproape 50 milioane euro.

E.ON Energie, divizie a E.ON, a cumpărat în 2005 o participaţie de 24,26% Electrica Moldova pentru 31,37 milioane euro şi a mai participat cu 68,6 milioane euro la majorarea capitalului la 51%.

Electrica este controlată de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24