Energie

Ruşii de la Lukoil au procesat cu 15% mai puţin petrol la rafinăria Petrotel din Ploieşti şi acuză marjele scăzute

Ruşii de la Lukoil au procesat cu 15% mai puţin petrol...

Autor: Roxana Petrescu

30.05.2014, 00:08 445

Rafinăria Petrotel din Ploieşti, controlată de grupul petrolier rus Lukoil, a rafinat cu 15% mai puţin petrol anul trecut, până la 1,89 milioane de tone, după cum arată rapoartele publicate de companie.

Petrotel are o capacitate de rafinare de 2,4 milioane de tone pe an şi este una dintre cele trei rafinării care mai funcţionează în România din cele zece active înainte de Revoluţie. Celelalte unităţi de rafinare care au mai rămas pe plan local sunt Petromidia, aflată în portofoliul Rompetrol, şi Petrobrazi, deţinută de Petrom.

WikiZF: Profilul companiei Petrotel-Lukoil S.A.

„O reconstrucţie de amploare a fost finalizată anul trecut la rafinăria din Ploieşti. Volumele procesate de rafinăriile externe deţinute de Lukoil au scăzut cu 2,5% în 2013, până la 21,09 milioane de tone, din cauza nivelului de producţie mai mic din România, Bulgaria şi Italia în contextul unor marje de rafinare reduse la nivel european. Compania (Lukoil) a vândut rafinăria din Odesa ca parte a unui plan de restructurare a activelor străine din cauza situaţiei nefavorabile din Ucraina“, se arată în raportul anual pe 2013 al grupului Lukoil.

Încă un an de pierderi?

Potrivit celor mai recente date financiare publicate de companie, în 2012 rafinăria Petrotel a avut afaceri de 1,5 miliarde de euro şi o pierdere de 61,5 milioane de euro. În perioada 2007-2012 numărul de angajaţi ai companiei s-a înjumătăţit, până la 497 în 2012, perioadă în care rafinăria nu a înregistrat profit din activitatea din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO