Energie

Subsidiara locală a Grupului Photon Energy a finalizat şi a conectat la reţea trei centrale fotovoltaice lângă Calafat, judeţul Dolj, cu o putere cumulată de 6 MWp

Subsidiara locală a Grupului Photon Energy a finalizat...

Autor: Roxana Rosu

13.04.2023, 14:12 337

♦ Photon Energy estimează că cele trei centrale vor genera în următoarele 12 luni venituri de 1,4 milioane euro.

Photon Energy Engineering România, sub­si­diara locală de ingi­nerie a Grupului Photon Energy NV, a finalizat şi a conectat la reţea trei centrale fotovoltaice de lângă Calafat, judeţul Dolj, cu o putere cumulată de 6 MWp.

Centralele vor  furniza anual aproximativ 9,6 GWh de energie regenerabilă în reţeaua companiei Distribuţie Energie Oltenia.

„Suntem încântaţi să punem în funcţiune alte trei cen­trale electrice în România, una dintre pieţele noastre cheie din Europa Centrală şi de Est, ceea ce va susţine încasările con­stante ale companiei, din energie regenerabilă“, a de­cla­rat Georg Hotar, director general al Photon Energy Group.

El a adăugat că proiectul de la Calafat marchează un pas important în eforturile companiei de a pune în funcţiune primul nostru lot de opt centrale electrice cu o capacitate totală de 31,5 MWp în România, pentru care a obţinut finanţare.

„În acelaşi timp, suntem încântaţi că am crescut portofoliul nostru de IPP (producător independent de energie)  peste pragul de 100 MWp“.

Centralele electrice se află pe un teren de 10,2 hectare şi includ aproximativ 10.800 de panouri solare.

Photon Energy are un portofoliu de 92 de centrale fotovoltaice, cu o capacitate de producţie combinată de 103,6 MWp la nivel global.  Compania dezvoltă în prezent proiecte cu o putere combinată de peste 930 MWp în Australia şi în principalele sale pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv 235 MWp în România.

În următoarele luni, compania are în plan să pună în funcţiune încă  19,5 MWp în România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO