Energie

Un furnizor de energie activ de şase luni vede afaceri de 25 mil. lei

Un furnizor de energie activ de şase luni vede afaceri...

Autor: Carol Dan

18.05.2015, 00:05 848
Furnizorul de electricitate EVA Energy, activ din decembrie anul trecut pe o piaţă evaluată la peste 4 mld. euro, aşteaptă o cifră de afaceri de peste 25 milioane de lei (5,6 mil. euro) în primul an de funcţionare, şi în iulie vrea să testeze şi piaţa de gaze naturale.
 
„Cred că vom depăşi nivelul bugetat al cifrei de afaceri”, spune Christian Hagmann, care controlează un grup de firme cu peste 100 de angajaţi din care face parte şi EVA Energy.
 
Hagmann spune că în perioada 2003-2010 a imple­mentat în Viena un sistem de mana­gement al reţelelor electrice de joasă ten­siune cu o firmă pe care o deţine în capitala Austriei. Hag­mann este şi pre­zentator al unei emisiuni pe tema ener­giei difuzată de televiziunea de stat TVR 1.
 
Firma livrează doar electricitate din surse regenerabile, pentru 2.000 de locuri de consum din toată ţara, şi apelează la bursa de energie OPCOM doar pentru a acoperi eventuale diferenţe contractuale. EVA Energy se axează pe firme cu un consum de până la 100 MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO