Energie

Videanu s-a dus degeaba la Moscova: nicio concluzie în legatură cu South Stream

16.06.2010, 16:10 27

În urma întâlnirii de azi pe care o delegaţie română formată dinministrul economiei, Adriean Videanu, precum şi din reprezentanţiai Romgaz şi Transgaz, a avut-o cu reprezentanţi ai Gazprom nu s-aajuns la nicio concluzie, discuţiile urmând să continue în toamnaacestui an când o delegaţie a Gazprom va veni la Bucureşti.

"Discuţiile au cuprins proiecte vizând înmagazinările de gaze, încontextul în care, în luna octombrie, se va încheia studiul defezabilitate pentru depozitul de la Roman-
Mărgineni şi se va putea lua o decizie privind viitorulproiectului. Un alt subiect aflat pe agenda întâlnirii a fost SouthStream. Ministrul Adriean Videanu a exprimat disponibilitateaRomâniei de a pune la dispoziţia părţii ruse toate datele relevantepentru studiul de fezabilitate, urmând ca discuţiile să fiecontinuate în toamna acestui an, cu ocazia vizitei la Bucureşti, lainvitaţia ministrului Videanu, a preşedintelui companiei ruseGazprom, Aleksei Miller", au precizat reprezentanţii MinisteruluiEconomiei.

Au mai fost abordate subiectele implicarii Romgaz alaturi deGazprom în proiecte privind producţia de energie electrică precumşi posibilitatea ca România să importe gaze ruseşti din 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO