Energie

Virgil Zahan, CEO Goldring: Energia şi preţul gazului afectează în mod direct prin randamentele investiţiilor. Energie mai mare, dobânzi mai mari, preţuri la combustibili mai mari înseamnă profitabilitate mai mică la emitenţi, randamente mai mici pentru investitori.

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Virgil Zahan, CEO Goldring: Energia şi preţul gazului...

Autor: Mircea Nica

18.10.2022, 19:26 248

Energia şi preţul gazului sunt câteva din problemele care afectează în mod direct randamentele investiţiilor, a spus Virgil Zahan, CEO Goldring, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Energia şi preţul gazului afectează în mod direct prin randamentele investiţiilor. Energie mai mare, dobânzi mai mari, preţuri la combustibili mai mari înseamnă profitabilitate mai mică la emitenţi, randamente mai mici pentru investitori. Principala provocare este identificarea de soluţii pentru a fi competitivi când discutăm de competiţie între randamentele oferite de depozitele bancare astăzi care au ajuns destul de sus versus riscul asumat în cadrul unor investiţii pe piaţa de capital”, susţine Virgil Zahan.

El a mai adăugat că, pe baza rezultatelor raportate până acum pe primul semestru al anului 2022, sunt câteva companii care au potenţialul de a depăşi un randament de 8,7%, dar nu foarte multe.

“Lista se restrânge tot mai mult. Dar pe lângă potenţialul de dividend, trebuie să ne uităm la potenţialul de apreciere al acestor acţiuni, în momentul în care piaţa îşi va schimba direcţia. Să nu uităm că bursa este cumva înaintea activităţii sau înaintea economiei, adică prevesteşte şi evenimentele rele cu 4-6 luni înainte şi evenimentele bune. Problemele cu care ne confruntăm în activităţile de zi cu zi s-ar putea să fie deja incorporate în preţul acţiunilor”, a mai spus Virgil Zahan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO