Companii

Ericsson ar putea concedia până la 4.000 de persoane

Ericsson ar putea concedia până la 4.000 de persoane

Autor: Ştefan Stan

04.10.2016, 11:25 153

Ericsson a început săptămâna aceasta programul de restructurare şi reducere de costuri, care ar putea însemna renunţarea la 4.000 de posture din cadrul companiei în Suedia, scrie Bloomberg. 

Producătorul de electronice şi echipamente wireless de reţea a anunţat marţi că va demara concedierile masive anunţate anterior în ţara de origine, ca parte din măsuri de tăieri de costuri. 

În oraşul Boraas, toată fabrica ar putea fi închisă, ceea ce ar însemna 800 de disponibilizări.

Ericsson a informat guvernul suedez de planurile pe care le are, potrivit postului local SVT. Reducerile de personal vin după un raport al unui ziar suedez, Svenska Dagbladet, care a spus că Ericsson ia în considerare închiderea definitivă a diviziei de echipamente de reţea din Suedia, măsură care ar putea duce la eliminarea a până la 3.000 de job-uri. 

Lovitura primită de ultimele fabrici Ericsson din Suedia reflectă provocările cu care se confruntă Ericsson, care încearcă să ţină pasul cu creşterea competiţiei şi încetinirea cererii. 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO