Companii

Euroclinic mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri, la 5 milioane de euro

Euroclinic mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri, la 5 milioane de euro

Investitia in constructia Euroclinic s-a ridicat la peste 14 mil. euro

21.02.2007, 19:20 23

Spitalul Euroclinic, primul spital privat din Romania, a inregistrat anul trecut venituri in crestere cu 300% fata de 2005, pana la 7,5 mil. lei (2,12 mil. euro). Pentru acest an reprezentantii Euroclinic estimeaza o cifra de afaceri de 5 mil. euro.
"Investitia s-a ridicat la peste 14 mil. euro. Proiectul nu a fost lipsit de aventuri si dificultati, procesul de autorizare fiind indelungat, printre altele si datorita noutatii absolute", a declarat Emilia Bunea, vicepresedinte al Interamerican.
Spitalul face parte din sistemul integrat Medisystem, impreuna cu produsele de asigurare oferite de Interamerican, si cu reteaua de furnizori de servicii medicale. Euroclinic a fost deschis in mai 2005, astfel incat primul an intreg de functionare a fost 2006.
"Proiectul spitalului Euroclinic a luat nastere in anul 2001, cand a fost gandit conceptul parteneriatului public-privat intre grupul Interamerican si Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti", spune Emilia Bunea.
La data demararii lucrarilor pentru Euroclinic, grupul din care face parte era de peste 10 ani activ pe piata spitalelor private din Grecia.
"Pentru a oferi conceptul Medisystem, era necesara si contractarea unui furnizor de servicii medicale spitalicesti, pentru o gama larga de specialitati. Acest furnizor nu exista, asa ca am luat decizia sa ridicam un spital privat de la zero. Am preferat aceasta solutie unei eventuale renovari a unei aripi dintr-un spital de stat, deoarece ea ne-a permis sa structuram fluxurile si spatiul intern in mod optim, si deoarece aveam, din Atena, experienta ridicarii unui spital de la zero", a explicat Emilia Bunea.
La finalul anului trecut, numarul pacientilor unici inregistrati de Euroclinic a trecut de 10.000, in timp ce pentru acest an reprezentantii Euroclinic spun ca vizeaza 20.000 de persoane.
"Grupul Eureko, din care face parte grupul Interamerican din Romania, este in primul rand un grup de servicii financiare. Noi colaboram cu spitale si policlinici pentru a sustine serviciile noastre de asigurari. Acolo unde nu putem contracta servicii medicale la nivelul pe care ni-l dorim, ridicam propriii nostri furnizori de servicii medicale. De altfel, grupul nostru a mai investit direct si intr-o policlinica. Nu este exclus ca astfel de oportunitati sa apara si in viitor", a spus Emilia Bunea.
Sectorul serviciilor medicale private a avut o evolutie puternic ascendenta in ultimii ani, fiind estimat in 2006 la circa 200 mil. euro, cu o rata de crestere anuala de peste 15%. In acest moment, cea mai dezvoltata nisa este cea a clinicilor private.
In ceea ce priveste spitalele private, in afara de Euroclinic mai exista un singur spital de dimensiuni mari, Life Memorial Hospital, parte a grupului MedLife.
Constructia unui spital dureaza din faza de proiectare pana la punerea in functiune intre 18 si 24 de luni, iar investitia este estimata la peste 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO