Companii

Euroclinic se pregateste de vanzare?

30.05.2010, 23:35 33

Actionarii companiei Euroclinic Hospital & Medical Centers,care opereaza un spital si mai multe clinici private in Capitala,ar putea vinde o parte din afacere, in conditiile in care au primitdoua oferte pe care le analizeaza.

"Analizam tot felul de posibilitati de crestere si dezvoltare.Analizam si posibilitatea de a vinde o parte din afacere, insaEureko (actionarul Euroclinic - n.red.) nu este interesat de unexit, ci de un parteneriat cu un tert pentru a dezvolta proiectesub brandul Eureko in continuare", a spus Catalin Popa, CEO alEuroclinic. El a mai spus ca ofertele au venit atat de la fonduride investiti, cat si de la investitori strategici.

Acestea nu sunt insa primele negocieri pe care Eureko le arepentru vanzarea companiei, discutii existand si in intervalul2008-2009. "Ofertele reprezinta discutii vizavi de un parteneriat.Sunt abordari din partea unor terti", a mai spus Popa. SefulEuroclinic a spus ca inca nu a fost aleasa o casa de investitiicare sa-i consilieze in aceasta eventuala tranzactie.

Potrivit unor surse din piata citate de Mediafax, Eureko vascoate la vanzare compania pentru o suma de peste 30 mil. euro.Popa nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta suma. Potrivitunor informatii existente in piata, Euroclinic a fost in negocieripentru o fuziune cu un alt operator de servicii medicale scos lavanzare, Centrul Medical Unirea, care insa nu s-au finalizat.Reprezentantul Euroclinic nu a facut comentarii pe aceastatema.

Daca se va finaliza, preluarea Euroclinic ar fi a treia pe piataserviciilor medicale. Astfel, in noiembrie 2009, SGAM EasternEurope, fondul privat de investitii al Société Générale AssetManagement, a preluat 36,25% din actiunile MedLife pentru circa 20mil. euro. Luna trecuta, Advent International a cumparat 80% dinCentrul Medical Unirea (CMU), deal-ul fiind estimat de ZF la catevazeci de milioane de euro

Euroclinic Hospital & Medical Centers a inregistrat inprimele trei luni ale acestui an o crestere a afacerilor de 30% (inlei), in linie cu bugetul pentru intregul an.

In 2009, compania a avut o cifra de afaceri de 7,7 mil. euro,nivel situat putin peste estimarile initiale, iar pentru anulacesta compania a bugetat afaceri de 10 mil. euro. In acesteconditii, cifra de afaceri din primele trei luni ar fi de circa 2,5mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Cresterea cifrei de afaceri a Euroclinic din primele trei luniale acestui an se inscrie tendintei generale din piata serviciilormedicale private, care nu a dat inapoi in pofida crizei. Si altioperatori s-au mentinut pe plus. MedLife, spre exemplu, a incheiatcu afaceri de aproape opt milioane de euro, in crestere cu circa20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Centrul MedicalUnirea (CMU) a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceride 4,7 mil. euro, in crestere cu 37% (in euro).

Euroclinic are in vedere investitii in doua noi clinici anulacesta, dupa ce in 2009 a inaugurat alte noi unitati, in PiataMuncii si Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO