Companii

Euromedic se asteapta la vanzari de 18 mil. dolari

26.04.2005, 18:57 23

Compania Euromedic, specializata in furnizarea de servicii medicale de diagnostic, estimneaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 18 milioane de dolari anul acesta, in urma deschiderii celui de-al patrulea centru de diagnostic, la Bucuresti.

"La inceputul acestui an, compania a inaugurat un nou centru de diagnostic imagistic, in urma unei investitii de aproape 13 mil. dolari", a declarat Zahal Levy, presedintele Euromedic Romania. Clinica este a patra din Romania, dupa cele din Arad, Constanta si Petrosani. Cele 4 centre au o capacitate de aproximativ 300.000 de pacienti anual.

Clinicile Euromedic functioneaza pe baza unui parteneriat public-privat cu Guvernul Romaniei, prin care acesta din urma externalizeaza serviciile de diagnostic, beneficiarii fiind asiguratii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"In momentul intrarii pe piata romaneasca, in 2002, aveam o cifra de afaceri de 250.000 de dolari lunar, iar pentru anul in curs estimam o crestere pana la 1,5 mil. dolari lunar", a mai spus Levy. Investitia medie intr-un centru de diagnostic este de aproximativ 6 mil. dolari, valoarea acesteia putand sa creasca, in cazul in care imobilul este achizitionat, a precizat presedintele Euromedic.

Un pas important in dezvoltarea pietei serviciilor medicale private este introducerea sistemului de asigurari private de sanatate.

"Acestea vor stimula investitiile private, iar companiile de asigurari vor avea nevoie de furnizori medicali. In aceasta privinta, Euromedic a incheiat deja contracte cu companiile de asigurari Omniasig si Interamerican", a relatat oficialul Euromedic. El estimeaza potentialul pietei serviciilor medicale, in ansamblul ei, la 1 mld. dolari.

In urma cu doua luni, sindicatele medicilor au cerut autoritatilor sanitare revizuirea contractelor incheiate intre Euromedic si Guvernul Romaniei, considerandu-le dezavantajoase.

Euromedic Romania face parte din grupul olandez Euromedic International, ai carui actionari sunt General Electric Capital, Dresdner Kleinwort Capital si fondul de investitii Global Environment Fund. Compania are operatiuni pe pietele din Ungaria, unde detine 11 centre, Polonia, cu 12 centre, Cehia si Bosnia-Hertegovina.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO