Companii

Euromedic vede afaceri de aproape 20 mil. euro

08.02.2009, 16:08 35

Furnizorul de servicii medicale Euromedic, unul dintre principalii jucatori de pe piata de profil, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 14 mil. euro pe piata locala, nivel dublu comparativ cu cel din 2007, avans sustinut in principal de parteriatul cu centrele de dializa Nefromed.

"Cifra de afaceri inregistrata anul trecut este de circa 14 milioane de euro care include si veniturile din parteneriatul cu Nefromed, iar pentru acest an ne-am bugetat un avans de 35%", a spus Anca Petca, presedintele Euromedic in Romania. Astfel, afacerile se vor apropia de 20 mil. euro in 2009.
Potrivit Mediafax, furnizorul a investit anul trecut circa 27 mil. euro, din care zece milioane au fost alocate pe partea de diagnostic si au inclus atat deschiderea de centre noi, cat si innoirea echipamentelor din centrele mai vechi, zece milioane de euro au fost orientate catre partea de dializa, alte cinci milioane reprezentand investitia in tehnologia CET/PT, care permite diagnosticarea in faze incipiente a afectiunilor oncologice, neurologice si cardiace. Astfel, compania a realizat anul trecut aproape 70% din bugetul de investitii de 40 mil. euro anuntat la inceputul anului trecut, care avea ca termen de finalizare jumatatea anului 2009.
Euromedic are patru divizii, respectiv Euromedic Diagnostics, care opereaza centre de diagnostic, International Dialysis Centres, cu servicii de dializa, Euromedic Labs, care furnizeaza analize medicale de laborator, si Euromedic Training, specializata in trainingul personalului medical. Compania detine in prezent in Romania sapte centre de diagnostic imagistic si medicina nucleara in Arad, Constanta, Petrosani, Bucuresti, Medgidia, Pascani si Iasi, ultimele doua fiind inaugurate anul trecut. De asemenea, Euromedic are incheiate parteneriate cu centrele de dializa Nefromed din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Barlad, Sibiu si Botosani.
Euromedic International opereaza centre de diagnostic si dializa in Europa. In actionariatul companiei au intrat anul trecut fondurile de investitii Ares Life Sciences, ridicat de miliardarul Ernesto Bertarelli, si Merrill Lynch GPE.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO