Companii

EXCLUSIV ZF. Fondul de investiţii SARMIS Capital intră în acţionariatul BMF Grup, un business integrat de facility management cu 1.800 de salariaţi şi afaceri consolidate de 30 mil. euro

EXCLUSIV ZF. Fondul de investiţii SARMIS Capital intră...

Autor: Cristina Roşca

27.06.2023, 17:00 1101

Fondul de investiţii SARMIS Capital, cofondat de executivul român Cezar Scarlat, cu experienţă vastă în private equity, a intrat în acţionariatul BMF Grup, o afacere de familie fondată în 2013 şi ajunsă la 1.800 de salariaţi şi afaceri consolidate de 30 mil. euro.

Perfectarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, obţinerea căreia este aşteptată în următoarele luni.

BMF Group este un business de facility management integrat la nivel in-house, fiind operat prin şase companii ce au activităţi principale de mentenanţă, revizii specializate, servicii de curăţenie, servicii DDD, servicii de securitate, servicii de stingerea incendiilor, deszăpezire şi servicii de fit-out şi construcţii.

În total, compania are circa 300 de cllienţii din domenii precum bancar, retail de modă, retail alimentar, telecom, office, centre comerciale, benzinării, parcuri logistice şi clădiri rezidenţiale.

„Acest acord a venit ca urmare a interesului din ambele direcţii. Fondul de investiţii căuta un jucător mare în domeniul de facility management, pe când noi căutam un partener care să ne ajută să implementăm viziunea de a ajunge un jucător regional. Am făcut deja nişte paşi către dezvoltarea regională, am avut şi unele contracte, dar ne dorim o expansiune mai accelerată şi aveam nevoie de resurse”, spune Constantin Tomescu, fondatorul BMF Grup, care până în 2013 a lucrat pentru grupul Anchor, cel care deţine mallurile Bucureşti Mall şi Plaza România, primele de pe plan local. Din ultima poziţie deţinută, el a condus activitatea locală, potrivit lui.

În propriul business, antreprenorul este implicat alături de fratele său, Gabriel Tomescu, ce ocupă poziţia de CEO al BMF Grup.

„În cinci ani de zile ne dorim să fim şi lider regional, nu doar local. Considerăm că angajaţii noştri reprezintă cea mai valoroasă resursă şi credem că oportunităţile constante de învăţare şi dezvoltare sunt cheia succesului nostru pe termen lung”, adaugă el.

La finalul acestui an, BMF Group vrea să ajungă la 2.000 de salariaţi proprii, cu circa 200 mai mulţi decât la finalul lui 2022. Astfel, banii pe care fondul de investiţii SARMIS Capital îi investeşte vor merge în bună parte către dezvoltarea ulterioară. Părţile nu au oferit detalii privind valoarea tranzacţiei.

„Ne bucurăm să aducem BMF Grup, liderul pieţei de facilities management integrat, în familia SARMIS Capital. Investiţia noastră în această companie este rezultatul unei analize amănunţite a rezultatelor înregistrate în cei peste 10 ani de activitate şi a potenţialului considerabil de creştere. Cred că expertiza de neegalat a fondatorilor, alături de sinergiile ce se pot realiza prin acest parteneriat şi conexiunea cu restul grupului de firme în care SARMIS Capital a investit deja (COS – Corporate Office Solutions şi Smart ID Technology) vor asigura realizarea obiectivelor strategice ale companiei", spune Cezar Scarlat, managing partner şi cofondator al SARMIS Capital.

Fondul de private equity a fost înfiinţat în 2019 şi investeşte în România şi ţările învecinate, pariind pe afaceri antreprenoriale şi pe dezvoltarea acestora. Până acum, fondul a făcut alte două tranzacţii în afară de BMF Grup, respectiv Smart ID Technology - integrator de tehnologii de automatizare -  şi Corporate Office Solutions (COS) - liderul pieţei locale de servicii integrate de design & build şi fit-out pentru birouri, spitale, educaţie, HoReCa.

Primul fond de investiţii al SARMIS Capital este finanţat parţial prin JEREMIE Holding Fund România, un program de investiţii între Fondul European de Investiţii şi Guvernul României prin care FEI este activ în numele şi pentru beneficiul Guvernului României,

investind fonduri generate în urma operaţiunilor desfăşurate în cadrul JEREMIE Holding Fund România în perioada de eligibilitate 2007-2013. De asemenea, beneficiază de suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Equity Facility for Growth, stabilit prin Regulamentul (EU) Nr. 1287/2013 al Uniunii şi Consiliului European ce creează Programul pentru încurajarea companiilor mici şi mijlocii (COSME) (2014-2020).

În tranzacţie, BMF Grup a fost asistat de către Blu Capital Partners, Dentons şi Taxhouse, în timp ce SARMIS Capital a fost consiliat de către Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), PwC România, Roland Berger şi SGS România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO