Companii

Fabrica din Deva a grupului DHS vinde biciclete de 21 mil. €

Fabrica din Deva a grupului DHS vinde biciclete de 21 mil. €
30.11.2009, 23:14 1148

Compania Eurosport DHS din Deva, unul dintre principaliiproducatori de biciclete din Romania, controlata de investitorichinezi, va finaliza acest an cu o cifra de afaceri de 90 mil. lei(21,4 mil. euro), in scadere cu 3% in lei si aproximativ 15% ineuro fata de anul trecut.

"Criza financiara a afectat vanzarile companiei noastre prinscaderea consumului populatiei si ingreunarea accesului lacreditele de consum. Aspectele pozitive care au sustinut afacereaEurosport DHS in aceasta perioada de recesiune sunt reorientareaclientilor catre produsele pentru petrecerea timpului liber sipracticarea sportului de masa, existenta in orasele mari a uneiinfrastructuri pentru biciclete si diversificarea gamei noastre deproduse, prin lansarea pe piata in acest an a inca sapte modele", adeclarat Lucian Contras, executive manager al Eurosport DHS.

Eurosport DHS produce diferite modele de biciclete, aparate defitness, carucioare pentru copii, role, triciclete sipremergatoare.

"Piata de biciclete din Romania este tanara, astfel ca existainca un potential puternic de crestere a vanzarilor. In tarile dinEuropa de Vest consumul anual este de doua pana la cinci bicicletela o suta de locuitori, iar in Romania de-abia daca se vinde obicicleta la 100 de locuitori. Piata de biciclete va scadea inacest an cu aproximativ 18% fata de 2008", a spus LucianContras.

In prima parte a anului, reprezentantii companiei Eurosport DHSau anuntat ca vor aloca aproximativ 2 mil. euro pentru constructiaunei noi unitati de productie. Pana in acest an DHS a investit inRomania peste 18 mil. euro.

Pe piata externa, principalul client al Eurosport DHS estecompania Prophete Gmbh din Germania, vanzarile catre aceasta firmareprezentand aproximativ 40% din cifra de afaceri a producatoruluihunedorean de biciclete.

Pe piata interna principalii clienti ai Eurosport DHS suntCarrefour, Selgros, dar si alte lanturi de supermarketuri.Capacitatea lunara maxima de productie a companiei din Deva este de30.000 de unitati.

Compania Eurosport DHS, a fost infintata in anul 2004 si estemembra a grupului DHS grup din care face parte si compania DH Sportdin Petrosani, ambele controlate de investitori chinezi (60%) sigermani (30%). Numarul de angajati ai firmei in momentul de fataeste de 235 de persoane. In anul 2006 Eurosport DHS a inauguratfabrica de biciclete din Deva, investitia ridicandu-se la peste 6mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO