Companii

Încă o fabrică de textile se închide. Italienii de la Artsana, care au în portofoliu branduri de produse pentru copii precum Chicco şi Prenatal, închid fabrica din Botoşani unde lucrau câteva sute de salariaţi

Încă o fabrică de textile se închide. Italienii de la...

Autor: Cristina Roşca

23.05.2024, 00:06 1245

Grupul are trei fabrici, conform celor mai recente date ale ZF, e vorba despre o fabrică în România şi două în Italia  Anterior ei au mai închis unităţi de producţie în Italia şi respectiv Spania În cel mai bun moment, fabrica autohtonă avea peste 900 de salariaţi, numărul înjumătăţindu-se până la final de 2022, arată datele publice.

Grupul italian Artsana, care produce la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, are în plan închiderea fabricii din România, spun sursele ZF din piaţă.

Aceasta este doar cea mai recentă dintr-o serie lungă de închideri în domeniul producţiei de textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte, un do­meniu unde România avea, acum mai bine de un de­ceniu, o po­zi­ţie de top la nivel eu­ropean şi chiar mondial. Creş­terea sala­riu­lui minim şi mi­graţia for­ţei de muncă înspre sectoare mai bine plătite au făcut ca piaţa lo­cală să îşi piar­dă statutul de croi­torul Europei, fapt ce a dus la închiderea câtorva mii de unităţi de producţie în ultimul deceniu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24