Companii

Fabryo vede o scadere a pietei de vopsele cu 20%

17.03.2009, 14:50 24

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, estimeaza pentru acest an in cel mai rau caz o corectie a pietei de profil cu pana la 20%, in timp ce varianta optimista mizeaza pe o stagnare a vanzarilor, pe fondul accelerarii lucrarilor de renovare.

"Cea mai buna varianta pentru piata anul acesta ar fi o stagnare la nivelul din 2008, pe fondul accelerarii lucrarilor de renovare, iar in acest sens deja vedem o crestere a vanzarilor pe fondul incalzirii vremii. Cu toate acestea, in cea mai rea situatie, piata ar putea scadea cu pana la 20% daca problemele din sectorul constructiilor persista, iar accesul la finantare nu se deblocheaza", a declarat Aliz Kosza, directorul general executiv al Fabryo.
Piata de lacuri si vopsele a crescut anul trecut cu 15% fata de anul precedent, pana la 230 de milioane de euro, iar in scenariul pesimist piata ar putea reveni anul acesta la nivelul din 2007, de 190-195 mil. euro.
In ceea ce priveste cifra de afaceri a Fabryo, reprezentantii companiei au apreciat o crestere a cifrei de afaceri cu cel mult 20% fata de 2007, cand compania a inregistrat vanzari de 42 de milioane de euro. Potrivit acestor estimari, cifra de afaceri a Fabryo in 2008 s-ar putea ridica la putin peste 50 mil. euro.
Rezultatele finale pentru anul trecut vor fi cunoscute in aprilie, dupa finalizarea auditului desfasurat de compania Ernst&Young.
"Lucram cu mai multe scenarii si nu pot spune ca sunt nici prea optimista, nici prea pesimista. Trecem printr-o perioada dificila si ne propunem sa realizam aceleasi rezultate ca si in 2008", a adaugat Kosza.
Compania a anuntat lansarea unui nou produs din gama Savana cu teflon, vopsea realizata in parteneriat cu firma americana de cercetare DuPont.
"Ne propunem ca in 2009, 10% din vanzarile de Savana cu teflon sa fie pe segmentul de baie si bucatarie", a apreciat Stefan Teodorescu, directorul de marketing al Fabryo.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO