Companii

Farmexim, obiectiv de 187,5 mil. euro

11.01.2008, 18:06 19

Distribuitorul de medicamente Farmexim, unul dintre principalii jucatori din industria de profil, a finalizat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 150 mil. euro, cu 35% mai mult comparativ cu anul precedent.
"Desi, per ansamblu, in vara acestui an vanzarile de medicamente au avut de suferit ca urmare a unor incertitudini legislative (modificarea pretului la medicamente prevazuta pentru toamna anului trecut, dar care a fost amanata pentru acest an - n. red.), am reusit sa avem o crestere aproape dubla in comparatie cu media pietei", a declarat Ovidiu Buluc, directorul general si actionarul majoritar al companiei.
Pentru 2008, Farmexim vizeaza sa-si pastreze locul intre primii trei distribuitori de medicamente (in retail) din Romania si sa ajunga la o cifra de afaceri de 187,5 mil. euro, cu 25% mai mult comparativ cu 2005.
Grupul omonim cuprinde, alaturi de distribuitor, reteaua de farmacii Help Net si compania de import si distributie de cosmetice Green Net. La nivelul anului trecut, grupul a inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 205 mil. euro, cu circa 5% mai mult comparativ cu estimarile initiale.
Astfel Help Net, una dintre cele mai importante retele locale de farmacii, a raportat in 2007 o cifra de afaceri in crestere cu 38% fata de anul precedent, iar in prezent opereaza 100 de unitati in intreaga tara.
Green Net a fost infiintata in 1998 si este importator si distribuitor de produse premium din game cosmetice si dermatocosmetice, suplimente alimentare si produse naturale.
La nivelul intregului grup lucreaza peste 1.300 de angajati. Bazele distribuitorului au fost puse in 1990, fiind prima companie de import si distributie de produse farmaceutice din Romania.
Principalii distribuitori de medicamente din Romania sunt Mediplus, Relad, Fildas, Farmexpert, Polisano, Farmexim, Montero, iar principalele retele Sensiblu, Help Net, Catena, Dona, City Pharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO