Companii

Federaţia Română de Fotbal va investi câteva sute de mii de euro pentru a găsi un nou Hagi în satele din România

Federaţia Română de Fotbal va investi câteva sute de...

Autor: Oana Stupinean

29.09.2015, 15:36 722

FRF va investi câteva sute de mii de euro într-un program cu o durată de cinci ani care are ca principală ţintă identificarea copiilor talentaţi la fotbal în special din medial rural.

Programul lansat de FRF "Împreună suntem fotbal" debutează cu patru programe naţionale care au ca obiectiv promovarea fotbalului în randul copiilor şi tinerilor prin competiţii şcolare organizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu premii care ajung la 100.000 de euro.

Federaţia  dezvoltă unsprezece proiecte naţionale în sistem integrat, începând din această toamnă, ce includ competiţii şi acţiuni de recrutare a talentelor din fotbal în şcoli şi universităţi din întreaga ţară, în special în mediul rural.

În acest scop, FRF va dezvolta proiectul “Împreună suntem fotbal” cu fonduri proprii şi finanţări de cateva sute de mii de euro, acordate de organizaţiile FIFA şi UEFA, a declarat  Ciprian Paraschiv, Manager Dezvoltare Fotbalistică în cadrul FRF.

“Descoperirea de noi talente este condiţia asigurării înaltei performanţe pe termen lung. Iar această descoperire este cu atat mai importantă în cazul copiilor de la sate, care au, statistic, mai puţine şanse de a-şi dezvolta aptitudinile sportive. Fie din lipsa infrastructurii forbalistice, fie din lipsa resurselor necesare pentru o pregătire sportivă de specialitate, “ spune el.

De asemenea, FRF a anunţat în cadrul conferinţei de presă un parteneriat strategic cu Federaţia Daneză de Fotbal, colaborarea având atat o componentă financiară cât şi una de suport logistic.

 Pentru realizarea proiectului, FRF va dezvolta o campanie naţională, pe o perioadă de cinci ani, în parteneriat cu autorităţile locale pentru descoperirea copiilor talentaţi din zonele urbane şi rurale care un au acces la suportul necesar practicării fotbalului.

Campania, în primă fază se va desfăşura în 21 de judeţe ale Romaniei.

De asemenea, proiectul include şi elevii cu dezabilităţi intelectuale.

Programul “Împreună suntem fotbal!” debutează cu patru programe naţionale: Olimpiadele fotbalului şcolar, Campionatul naţional universitar, Campionatul naţional de fotbal “Unificat în şapte” şi programul “Transformă uliţa în stadion”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO