Companii

Festivalul Enescu si BCR Open au scos din amorteala hotelurile

27.09.2009, 15:31 23

Festivalul George Enescu, turneul de tenis BCR Open si forumulenergetic al Marii Negre, ce va debuta in cateva zile, aduc celputin 2.000 de turisti straini in hotelurile de cinci stele dinCapitala, in ultima luna, urcand gradul de ocupare al hotelierilorcu 30% peste media acestui an. Astfel, incasarile hotelurilor JWMarriott Bucharest Grand Hotel, Intercontinental si Radisson Sas arputea depasi 1,4 milioane de euro din aceste evenimente, potrivitcalculelor ZF, care au luat in considerare un tarif mediu de 175 deeuro noaptea de cazare si un sejur mediu de patru nopti.

"Incepe sa se simta o crestere a gradului de ocupare datoritaevenimentelor ce se desfasoara in aceasta perioada. In prezentoperam la un grad de ocupare de 86% datorita turneului de tenis sialtor evenimente", a declarat Dina Litzica, PR si marketing manageral hotelului de cinci stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Este pentru prima data in ultimele luni cand hotelul Marriottface publice date legate de gradul de ocupare, insa reprezentantiiunitatii au precizat ca nivelul de 86% este datorat evenimentelorin curs, nefiind un indicator reprezentativ pentru intregul an. JWMarriott opereaza 402 camere si a finalizat anul trecut cu pierderide 17,1 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 38 de milioanede euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului deFinante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO