Companii

Festivalul Enescu si BCR Open scot din amorteala hotelurile

27.09.2009, 15:30 20

Festivalul George Enescu, care s-a incheiat in 26 septembrie,unul dintre cele mai importante evenimente culturale gazduite deBucuresti in acest an a adus aproape 1.000 de clienti hotelului decinci stele Intercontinental din Capitala, incepand de la sfarsitullunii august.

"Violonistul Nigel Kennedy si violoncelistul Yo Yo Ma, venitimpreuna cu orchestra Silk Road, dirijorul Charles du Toit siBaletul din Monte sunt doar o parte din numele celebre care autrecut pragul hotelului InterContinental de la inceputulfestivalului", a declarat Dana Chiriac, marketing si PR manager alhotelului Intercontinental.

Hotelul a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de4,6 milioane de euro, in scadere cu 33% fata de aceeasi perioada aanului anterior.

Si la hotelul Radisson au fost cazati japonezi, americani,englezi si francezi, care au venit in Romania pentru festivalul demuzica.

"Septembrie si octombrie sunt luni foarte bune in evenimente,care aduc un trafic mult mai mare de oameni, in comparatie cuperioada de vara. Implicit creste si gradul de ocupare alhotelului. Festivalul lui Enescu a atras foarte multi turisti, cares-au cazat in hotelul nostru", a spus Adrian Adam, directorul devanzari si de marketing al hotelului Radisson Sas din Capitala.Compania Bucuresti Turism, al carei activ principal este hotelulRadisson, si-a majorat pierderile in primul semestru pana la 6,3milioane de euro, la o cifra de afaceri de aproape 11 milioane deeuro.

In paralel cu acest festival, si alte evenimente sportive si debusiness desfasurate in Capitala au inceput sa dezmorteasca piatahoteliera de cinci stele, pe care s-au inregistrat grade de ocuparede sub 50% in prima parte a anului si venituri din evenimente inscadere cu pana la 15% in primele opt luni anul acesta.

Turneul de tenis BCR Open, care s-a desfasurat in perioada 19-27septembrie in Bucuresti si care a fost organizat de Bogdan Enoiu,omul de afaceri care conduce agentia de publicitate McCann Erikson,a adus 27 de jucatori straini in camerele hotelierilor. Alaturi deei s-au aflat echipele tehnice, dar si suporteri, astfel ca numarultotal al clientilor hotelurilor din Capitala a fost mult maimare.

Evenimentele abia au inceput in Capitala, in perioada 30septembrie - 2 octombrie urmand sa aiba loc Forumul Energetic siEconomic Marea Neagra, care va aduce 100 de straini, reprezentantiai mediului de afaceri si personalitati politice in Bucuresti,potrivit datelor de pe site-ul acus.org si al unor informatiifurnizate ZF de surse din piata.

Acesti participanti, care se intalnesc pentru a discuta problemeenergetice, vor fi cazati la hotelul de cinci stele Marriott, incare se desfasoara evenimentul, potrivit acelorasi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO