Companii

Firma lui Tăriceanu vrea să vândă 40 de motociclete Harley-Davidson

Firma lui Tăriceanu vrea să vândă 40 de motociclete Harley-Davidson

Preţul de pornire al unei motociclete Harley-Davidson este de 6.700 de euro fără TVA, în cazul unui model din gama Sportster şi ajunge la aproape 40.000 de euro în cazul unui motor personalizat

26.07.2010, 23:10 232

Automotive Trading Services (ATS), companie controlată de fostulpremier Călin Popescu Tăriceanu, care deţine două centre Citroën şiimportul mărcii de motociclete Harley-Davidson, şi-a propus ca înacest an să vândă cu 20% mai multe motoare, la un nivel de peste600.000 de euro, în condiţiile în care piaţa moto continuă să scadăpe fondul crizei.
"Anul acesta ne-am propus să comercializăm 40 de motociclete.Businessul este însă unul sezonier. Cele mai bune luni sunt cele devară, când se vând şi şapte motociclete într-o lună, iar cele maislabe iarna, când de obicei se livrează una sau cel mult două", asubliniat Bogdan Bucurescu, directorul general al AutomotiveTrading Services,
Preţul de pornire al unei motociclete Harley-Davidson este de 6.700de euro fără TVA, în cazul unui model din gama Sportster, care anultrecut au reprezentat mai mult de jumătate din vânzări şi ajunge laaproape 40.000 de euro în cazul unui motor personalizat. Astfel,potrivit estimărilor ZF, anul acesta vânzările mărcii americane ardepăşi pragul de 600.000 de euro.
"Reuşim să ne menţinem vânzările de motociclete Harley-Davidson peo linie constantă, deşi piaţa este în declin. În showroom avem untrafic susţinut, deoarece acum comercializăm şi echipamente", aspus Bucurescu.
Anul trecut vânzările Harley pe piaţa locală au înregistrat undeclin de aproximativ 50%, la 33 de motociclete. Cel mai binevândut model a fost Sportster, cu 18 unităţi la un nivel constantfaţă de 2008. Scăderea cea mai mare s-a înregistrat la nivelulmodelelor Touring, Dyna şi Softail, de peste 40%, modele ale cărorpreţuri sunt între 11.500 şi aproape 25.000 de euro, fărăTVA.
Spre deosebire de alte mărci de motociclete, Harley Davidson atrageinclusiv oameni de afaceri pasionaţi ai mărcii. Spre exemplu, şiCălin Popescu-Tăriceanu deţine în colecţia sa un motorHarley-Davidson, încă dinainte să devină importator oficial.
În iarna anului trecut ATS a inaugurat, în urma unei investiţii de0,7 mil. euro, un nou showroom pentru Harley-Davidson în cadrulaceluiaşi centru unde este şi Citroën în zona Băneasa, pe terenulfirmei Băneasa Investment SA, controlată de omul de afaceri PuiuPopoviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO