Companii

Flanco revine în Unirea după 3 ani

Flanco revine în Unirea Shopping Center după trei ani de la închiderea magazinului

Autor: Cristina Roşca

21.07.2011, 00:01 833

Retailerul de electronice şi electrocasnice Flanco va deschidedouă magazine noi în Bucureşti în centrele comerciale UnireaShopping Center şi Carrefour Orhideea, unde a deţinut anteriormagazine pe care le-a închis în perioada 2009-2010. Retailerul vaajunge cu noile deschideri la 11 unităţi în Capitală. Magazinul dingaleria Carrefour Orhideea urmează a fi deschis la începutuluilunii august, iar cel din Unirea Shopping Center circa o lună maitârziu.

Flanco a închis la finalul lui 2009 magazinul de 200 de metripătraţi din Unirea Shopping Center după ce contractul a expirat şinu a fost încheiat un altul. Retailerul a închis de asemenea laînceputul lui 2010 magazinul din Carrefour Orhideea "ca urmare aunor negocieri eşuate în privinţa chiriei, precum şi a deciziei dea deschide magazin în Sun Plaza", potrivit oficialilor companiei.Cele două magazine ce urmează a fi deschise, cu o suprafaţă totalăde vânzare de 2.500 de metri pătraţi, ce au necesitat o investiţiede peste 5 milioane de euro, vor creşte vânzările retailerului cuaproximativ 7-8%.

"Deschiderea celor două magazine creează premisele consolidăriicotei de piaţă în Bucureşti, Unirea Shopping Center şi CarrefourOrhideea fiind centre comerciale de interes strategic foarte mare,care oferă atât trafic, cât şi vizibilitate extrem de bune", adeclarat Gabriel Pere, sales manager al Flanco.

Flanco, controlat de compania Asesoft Web, şi-a bugetat pentruacest an vânzări între 100 şi 120 de milioane de euro, potrivitestimărilor ZF, faţă de 85-90 de milioane de euro anul trecut.Estimările ZF au la bază vânzările pe metru pătrat de circa 3.000de euro, valoarea pieţei şi cota de piaţă anunţate de companie.Compania operează în acest moment o reţea de 75 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO