Companii

Fondul care a intrat la MedLife negociaza alte trei deal-uri

07.06.2010, 09:35 51

Fondul care a intrat la MedLife negociaza alte trei deal-uriIoana David Fondului de investitii Societe Generale AsssetManagement (SGAM) Eastern Europe, detinut de gigantul financiarSociete Generale, care anul trecut a preluat 36% din actiunileoperatorului de servicii medicale MedLife pentru circa 20 mil.euro, negociaza alte trei deal-uri in prezent, atat in sectorulmedical, cat si in alte domenii rezistente la criza.

"Vedem oportunitati in Romania, este o piata principala pentrunoi. Anul acesta economia va avea scadere fara dubiu. Eu estimez cava fi inspre 1%. In urmatoarea decada insa, nu stiu daca neaparatdin 2011, Romania va avea cresteri economice peste cele ale altorstate din regiune. Va performa mai bine", a spus Leo Gherghina,partener al SGAM intr-un interviu acordat ZF. El a spus numai caeste interesat de sectorul medical fara sa precizeze si ce altedomenii a luat in vizor.

In toamna anului 2008, la debutul crizei economice, SGAM aabandonat doua tranzactii, iar o reluare a interesul activ pentrupiata s-a produs abia dupa aproape un an.

"La inceputul anului 2009 studiam cifre macroeconomice si faceamstrategii. A fost o perioada moarta din cauza incertitudinilor. Nuera nimic interesant. Am inceput in a doua jumatate a anului sa neuitam mai activ", afirma Gherghina.
Preluarea MedLife a fost urmata la cateva luni de achizitiaCentrului Medical Unirea de catre un alt fond de investitii, AdventInternational, transformand domeniul medical privat intr-unulextrem de atractiv pentru investitori. Piata, estimata 373 mil.euro in 2009, va continua sa creasca si sa atraga investitii, fiinduna dintre putinele industrii pe val in acest moment.

"A fost competitie pentru MedLife dar nu neaparat pe bani.Competitia pe sume absolute este atunci cand se vinde suta la suta.Aici a fost vorba de o pozitie monoritara", a mai spus Gherghina.El a adaugat ca in general vizeaza pachete majoritare, dar ca laMedLife a facut o exceptie. Operatorul de servicii medicale estesingura firma din portofoliul SGAM din Romania in acest moment.Cititi in numarul de maine al ZF un interviu cu Leo Gherghina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO