Companii

Ford s-a dus în octombrie aproape de 10% cotă de piaţă

Ford s-a dus în octombrie aproape de 10% cotă de piaţă

Autor: Bogdan Alecu

05.11.2014, 00:00 214

Înmatriculările de autovehicule noi ale Ford au crescut cu 74% în octombrie, faţă de perioada similară a anului trecut, la 830 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), volum ce plasează marca americană pe locul al doilea în topul vanzărilor de vehicule noi din România, după Dacia.

De asemenea, cota de piaţă a mărcii americane a urcat la 9,32% luna trecută. Cel mai bine vândut model Ford din luna octombrie a fost Fiesta cu 313 unităţi, urmat de Focus cu187 unităţI şi Mondeo cu 88 unităţi. „În luna octombrie, marca Ford a înregistrat un record atât în ceea ce priveşte numărul de unităţi înmatriculate, dar şi în ceea ce priveşte cota de piaţă. Ford este cea de-a doua cea mai bine vândută marcă din România în luna octombrie”, a declarat Zoltan Brassai, director general al Ford Romania, responsabil de activitatea de vânzări şi importuri.

Potrivit oficialilor companiei, flotele au reprezentat în continuare cea mai mare parte din vânzări, cu o cotă de aproximativ 75%, peste media pieţei în primele nouă luni, de 71%. De la începutul anului şi până în prezent, au fost înmatriculate 6.064 unităţi Ford, astfel că per total, Ford se clasează pe locul al treilea în ceea ce priveşte vânzările de maşini noi în România, cu o cotă de piaţă de 8,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO