Companii

Fostul CEO al Happy Tour a plecat din companie pentru a porni un business propriu

Fostul CEO al Happy Tour a plecat din companie pentru a porni un business propriu
19.05.2010, 23:45 477

Gabriel Ionescu, care a ocupat pozitia de director general lacea mai mare agentie de turism de pe piata, Happy Tour, cu afaceride aproape 30 de milioane de euro anul trecut, a plecat dincompanie si spune ca va demara proiecte proprii in sanatate si inturism.

"Am plecat de la Happy Tour deoarece a aparut o diferenta intredirectiile si ambitiile mele si cele al companiei. Acum ma afluintr-o relatie contractuala de consultanta in management cu HappyTour", a declarat Gabriel Ionescu.

El a mai precizat ca are in lucru doua proiecte in sanatate siunul in turism, care necesita finantare de cateva milioane de euro,dar nu a dorit sa precizeze in ce constau aceste proiecte.

Ionescu a fost recrutat de fondul de investitii spaniol GED,proprietarul Happy Tour, la sfarsitul trimestrului al treilea alanului 2008, anterior el lucrand in cadrul operatorului de serviciimedicale private Medicover. Pozitia de director general a fostpreluata de spaniolul Javier Garcia del Valle, care a venit incompanie in primavara anului trecut pe postul de CEO si care ocupasi un loc in consiliul de administratie al companiei. "Suntvicepresedintele, CEO-ul si directorul general al companiei", aspus Javier Garcia del Valle, adus la conducere de fondul deinvestitii GED, care a achizitionat in 2007 agentia de turism.

Dupa preluarea agentiei de la Nicolae Demetriade, fondul deinvestitii GED Eastern Fund II, parte a companiei spaniole GEDCapital Management, a intarit echipa agentiei prin numirea pepostul de director general a lui Gabriel Ionescu si a MioareiGheorghe pe pozitia de director operational, care lucrase anteriorca director de marketing si vanzari la hotelul de cinci steleCrowne Plaza din Capitala. In prezent in agentia de turism lucreaza90 de angajati.

Afacerile agentiei de turism Happy Tour au scazut cu 42% anultrecut, la 29 mil. euro, in contextul crizei economice. Pentru anulacesta compania vizeaza un avans cu 37% al incasarilor, pe fondulcresterii portofoliului de clienti si al dezvoltarii de produsenoi. In 2008, Happy Tour rula afaceri de 50 de milioane de euro,60% din incasari provenind din vanzarea de bilete de avion.

Alaturi de Happy Tour, care opereaza cu patru puncte de lucru inBucuresti, Constanta si Ploiesti, pe piata de profil mai activeazaEximtur, Aerotravel sau Marshal Turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO