Companii

Fotolii Antares pentru managerii din Slovacia si Ungaria

28.02.2005, 00:00 25

Producatorul de mobilier Antares Romania, membru al Antares Group, va incepe anul acesta exportul de fotolii manageriale in Slovacia si Ungaria. Acestea nu sunt primele contracte de export, compania clujeana incasand anul trecut 220.000 de euro din vanzarea de scaune de birou pe piata bulgara.


Conducerea firmei a bugetat anul acesta o cifra de afaceri de 4,2 mil. euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut.


"Trendul e crescator si putem tine pasul cu evolutia pietei, mai ales ca primele doua luni ale acestui an ne-au confirmat asteptarile. In luna ianuarie, vanzarile au fost mult peste buget, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut cresterea a fost de 46%", a declarat Laczko Csaba, director general al firmei.



Reprezentantii Antares spun ca planurile de extindere din 2005 vor fi sustinute de o serie de investitii in tehnologie si infrastructura. In prezent, Antares Romania realizeaza zilnic 1.800 de fotolii.



"Vrem sa marim atat cantitatea de unitati produse, cat si numarul de modele, astfel incat in luna septembrie, cand incepe sezonul pe piata de profil, sa putem executa aproximativ 3.500 de fotolii in fiecare zi", a explicat Laczko Csaba. Compania si-a stabilit un target de vanzari de 245.000 de unitati pana la sfarsitul anului, ceea ce reprezinta o crestere a capacitatilor de productie de 20%. "Cresterea valorica nu este egala cu cea fizica, pentru ca vrem sa imbunatatim productia si sa mai reducem din preturi", a mai spus directorul general Antares.



La sfarsitul anului trecut, prin deschiderea unei reprezentante in cadrul centrului Homme & Design din Bucuresti, compania a intrat si pe segmentul scaunelor de lux, cu preturi cuprinse intre 300 si 900 de euro.



"Am abordat un segment complet nou, pentru a compensa trend-ul de deplasare al pietei catre produsele ieftine, comercializate in special prin intermediul marilor lanturi de magazine", a mai spus directorul general al Antares.



Peste 40% din vanzarile producatorului clujean se deruleaza pe piata din Capitala, aspect motivat de directorul general al firmei prin multitudinea de investitii realizate in zona.



Compania are ca actionar majoritar Antares Group, grup international de firme cu sediul la Praga si capital majoritar italian, care detine 90% din actiuni, restul apartinan-du-i directorului general.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO