Companii

Francezii de la FM Logistic au investit 15 mil. euro într-o nouă platformă logistică - GALERIE FOTO

Francezii de la FM Logistic au investit 15 mil. euro într-o nouă platformă logistică

Francezii de la FM Logistic au investit 15 mil. euro într-o nouă platformă logistică

Autor: Mirabela Tiron

11.05.2011, 23:43 1332

Compania de soluţii logistice FM Logistic, care are înportofoliu clienţi precum Cora, Sanofi-Aventis, Kraft Foods sauCoca-Cola, a finalizat in­ves­tiţia de 15 milioane de euro înplat­forma logistică din Petreşti, judeţul Dâmboviţa, inauguratăieri.

"Am construit acest depozit, care are 18.000 de metri pătraţi,dar care poate fi extins până la 120.000 de metri pătraţi, pentru aavea cea mai bună optimizare a platformei logis­tice", a declaratCătălin Olteanu Heel, directorul general al companiei.

FM Logistic România este de­ţinută de grupul francez cu acelaşinume. Aceasta este a doua platformă logistică dezvoltată de FMLogistic, după cea din Dudeştii Noi (judeţul Timiş), deschisă în2008 şi care furnizează servicii pentru Nestlé.

În iulie anul trecut FM Logistic a achiziţionat pachetulmajoritar de acţiuni al companiei de logistică specializată peproduse farmaceutice Aexxdis.

Compania a investit 700.000 de euro în modernizara unui depozitdin Chiajna, încheind şi un parteneriat cu jucătorul de pe piaţafarmaceutică Sanofi-Aventis. Compania de logis­tică, prezentă pepiaţa românească din 2003, ope­rează în prezent o suprafaţă destocare de 70.000 de metri pătraţi.

Compania mai are două hub-uri de colectare a mărfurilor în Clujşi în Bacău. Aproape 700 de anga­ja­ţi lucrează în FM Logistic.

Afacerile companiei pe piaţa locală au ajuns la 20 de milioanede euro, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, potrivitoficialilor. În anul 2004 compania avea o cifră de afaceri de 4,5milioane de euro.

Depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 57% dinveni­turile companiei, în timp ce activitatea de transport internaduce 40%, iar cea de co-packing 3%.

FM Logistic activează pe piaţa de servicii logistice alături deGefco, de compania de logistică a gigantului Deutsche Bahn,Gebruder Weiss şi altele.

Întrebat de ZF ce cotă de piaţă deţine FM Logistic, CătălinOlteanu Heel a declarat că pe piaţă nu sunt date cu privire lavaloarea acestei pieţe, însă compania pe care o conduce este întopul primilor jucă­tori.

"Pentru anul acesta am fost mai conservatori cu bugetele, neaşteptăm la o stagnare a cifrei de afaceri." Ţinta pentru următoriidoi ani este însă de 28 de milioane de euro.

La nivel internaţional FM Logistic, care are mai multeplat­forme în Europa, pe care lucrează 12.000 de angajaţi, afinalizat anul trecut cu afaceri de 720 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO