Companii

Francezii reorganizeaza operatiunile la Distrigaz Sud

03.07.2006, 19:16 21

Distributia de gaze Distrigaz Sud, controlata de Gaz de France, a separat de la finele saptamanii trecute operatiunile de distributie a gazului de cele aferente furnizarii.
Toate activitatile companiei sunt acum grupate in zece sucursale regionale, cinci de furnizare si cinci de distributie a gazelor naturale, in loc de 11 filiale.
Practic, zonele deservite de Distrigaz Sud, vor fi impartite in cinci arii de interes unde activitatile se vor reorganiza pe cele doua directii: distributie si furnizare.
Separarea activitatilor in cadrul centrelor regionale nou-infiintate este privita de catre managementul Distrigaz Sud, ca o masura premergatoare momentului 1 iulie 2007, cand separarea distributiei de furnizare trebuie realizata atat la nivel juridic, cat si contabil.
"Am prevazut separarea comercializarii de distributie, dar si a activitatilor transverse (finante & juridic, resurse umane sau sistemul informatic - n.r.). Acest plan a fost realizat de o echipa franco-romana si a inceput sa fie pus in aplicare inca din iunie, anul trecut", a declarat Bernard Arnaud, directorul general al companiei.
"Aceste structuri nou-infiintate vor fi conduse de echipe de management diferite. Vor exista cinci directori de distributie si cinci de comercializare. Personalul a fost separat in functie de competente", a mai precizat Arnaud. Potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei, personalul necesar implementarii acestei noi structuri a fost ales prin intermediul recrutarii interne.
"Ce se intampla acum este o organizare pur teritoriala, o separare a activitatilor, pana in 2007 urmand sa fie completat intregul proces", a continuat acesta.
Noile sucursale vor fi definite in functie de zonele deservite de Distrigaz Sud, respectiv Vest, care va cuprinde judetele Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Arges, Nord - judetele Brasov, Covasna, Est - judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Centru - Prahova si Dambovita, si Sud - Teleorman, Giurgiu, Ilfov si Bucuresti.
Titulatura fiecarei sucursale nou-infiintate va avea urmatoarea formula: Distrigaz Sud - Sucursala Regionala de Comercializare Vest, de exemplu, respectiv Distrigaz Sud - Sucursala Regionala de Distributie Vest.
Distrigaz Sud a inregistrat anul trecut pierderi de 400 mii euro, dupa profitul de 1,52 mil. euro din 2004, in principal in urma constituirii de provizioane pentru creante incerte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO