Companii

Francizele din industria mobilei ajung la 150 de unitati

17.03.2008, 19:08 45

Elvila, unul dintre principalii jucatori din industria mobilei, a anuntat ca va extinde reteaua de francize pana la 100 de unitati la finalul anului viitor, ceea ce va duce numarul francizelor din industria locala de profil la peste 150 de unitati.
Printre magazinele deja operate in sistem de franciza se afla alaturi si IKEA, cel mai nou intrat jucator in retailul de mobilier si decoratiuni, dar si cateva unitati de mici dimensiuni ale Mobexpert.
IKEA si-a inceput activitatea pe piata locala in luna martie a anului trecut si a inregistrat in primele noua luni de functionare vanzari de 70 mil. euro. Pe de alta parte, cele 23 de magazine operate de Mobexpert in sistem franciza in 2007 (de sub 1.500 de metri patrati) nu au fost incluse in cifra de afaceri a grupului, de 168 mil. euro.
Elvila a inceput sa opereze magazine in franciza in 2001, iar anul trecut au fost deschise noua unitati de acest tip. In total, grupul detinut de Viorel Catarama, detine 25 de unitati in sistem de franciza si un numar similar de magazine proprii, urmand ca pana la sfarsitul anului viitor sa ajunga la 100 la unitati in franciza, potrivit Mediafax. Investitia medie intr-o unitate in franciza, fara a lua in calcul spatiul de vanzare, se ridica la 30.000 de euro, incluzand valoarea stocului de marfa, amenajarea spatiului si trainingul angajatilor. Elvila nu percepe taxa de intrare in franciza, potrivit aceleiasi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO