Companii

Franks: FMI nu recomandă reducerea TVA pe segmente; duce la evaziune şi nu ajută consumatorii

Autor: Mediafax

09.05.2012, 11:27 220

Reducerea TVA pentru anumite sectoare sau produse nu are efecte benefice pentru consumatori, întrucât duce adeseori la evaziune, iar FMI nu încurajează, ca principiu, cotele diferenţiate de TVA, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

"Ca principiu general, noi la FMI recomandăm să nu fie niveluri speciale de TVA. O astfel de măsură duce la evaziune şi nu ajută sectoarele. Nu recomandăm reduceri ale TVA pe anumite sectoare sau produse", a spus Franks.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, împreună cu ministrul Agriculturii, a început să facă "toate presiunile" asupra ministrului de Finanţe, pentru introducerea începând cu anul viitor a unei scheme în care 15% din TVA plătită la alimente să fie restituită producătorului care vinde în mod legal.

La finele săptămânii trecute, Ponta a declarat că măsura reducerii TVA la alimente este necesară şi că aceasta se va regăsi "cel târziu" în proiectul bugetului de stat pe anul 2013.
Ministrul Finanţelor,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO