Companii

Gazprom se apropie de capitală: Gigantul rus deschide prima benzinărie din Bucureşti la toamnă

Gazprom se apropie de capitală

Gazprom se apropie de capitală

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2013, 11:39 1509

„Analizăm piaţa. Constant avem discuţii cu toţi jucătorii. Totul este posibil“,  a spus Kirill Kravchenko, directorul ge­neral executiv al NIS şi directorul ad­junct al activelor externe ale Gaz­prom Neft, compania care controlează NIS.

Răspunul lui Kravchenko a venit întrebat fiind dacă până în prezent compania a avut negocieri cu jucătoriii mari din piaţa petrolieră locală privindeventuale achiziţii ale unor puncte de alimentare.

De exemplu, oficialii Rompetrol spuneau în vara anului 2011 că au avut pe masă o scrisoare de intenţie semnată de sârbii de la NIS pentru preluareaîntregii reţele de carburanţi, ofertă pe care însă au declinat-o.

Tot în anul respectiv, mai multe surse din piaţă au decla­rat că Gazprom este în negociere şi cu austriecii de la OMV pentru preluarea a 130 debenzinării aflate în por­tofoliul Petrom. Informaţia a fost infirmată de Pe­trom. Cu toate acestea, OMV a bătut palma cu ruşii pen­­tru vânzarea benzinăriilordin Bosnia la finalul anului 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24